Početna » Vesti » BOR BEZ BUDŽETA ZA 2010.

BOR BEZ BUDŽETA ZA 2010.

Skupština opštine Bor, ni 24. decembra, nije iskoristila poslednji  rok za usvajanje budžeta za 2010. godinu čime su stvoreni uslovi za uvođenje Prinudne uprave  i raspisivanje prevremenih izbora.

Predrag Balašević-Dosadašnja politička koalicija na čelu sa radikalima više ne postoji, a nema ni odborničke većine u SO kako bi se izglasala bilo koja odluka. Pred nama je Prinudna uprava i novi izbori, s tim što bi Opštinsko veće trebalo da  donese privremene mere do nove godine kako bi nesmetano funkacionisala javna i društvena preduzeća – izjavio je dr Predrag Balašević, zamenik predsednika opštine Bor.

Opštinski odbor SRS na današnjoj konferenciji za medije ogradio se od odgovornosti i za novonastalu situaciju optužio koalicione partnere DSS i Vlašku demokratsku stranku Srbije / VDSS /.

-Za haos u javnom sektoru najodgovorniji su radikali i Pokret „Živim za Krajinu“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića. Oni su najpre izdejstvovali gašenje JP „Štampa, radio i film“ i javnih ustanova Sportski centar i Centar za kulturu. Brzo su osnovane nove firme u kojima je „Pokret“ počeo masovno da zapošljava svoje članove i simpatizere, a potom je Opštinsko veće odlučilo da se u radni odnos prime svi koji su bilo kada i u bilo kom svojstvu radili u tim kolektivima. Zato danas u Sportskom centru, umesto 55, već imamo 160 novoprimljenih, a biće ih i više. Bilo je tu još nekih čudnih odluka i ponašanja od strane SRS i  Pokreta „Živim za Krajinu“- rečeno je na  konferenciji za medije u DSS.

Predsednik opštine Branislav Rankić je od pre pet dana uzeo bolovanje, a njegove poslove, shodno zakonu, preuzeo je zamenik, dr Predrag Balašević ( VDSS ).

Share

Ostavite odgovor