Početna » Aktuelno » Представљен приручник за судије и тужиоце за прекршаје из области заштите животне средине

Представљен приручник за судије и тужиоце за прекршаје из области заштите животне средине

Београд, 12. фебруар 2010. године – Министар животне средине и просторног планирања у Влади Републике Србије Оливер Дулић упутио је данас позив судијама за прекршаје и јавним тужиоцима да својим поступањем подигну свест грађана о неопходности поштовања прописа из области заштите животне средине.

Дулић је на конференцији за новинаре, одржаној поводом представљања приручника за судије и тужиоце који ће водити поступке за прекршаје из области заштите животне средине, истакао да они који загађују животну средину морају да буду ригорозно кажњени.

Он је подсетио на спроведену обуку судија и тужилаца за прекршаје из области заштите животне средине, и додао да је потребно поставити добар систем који ће омогућити несметану примену закона.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Димитриос Кипреос изразио је наду да ће Србија бити једна од најмодернијих у Европи у законодавству које ће се бавити проблемима загађености.

Кипреос је нагласио да је задатак Мисије ОЕБС-а да пружи помоћ Србији у доношењу закона који треба да буду у складу са стандардима ЕУ.

CRNI SNEG U CENTRU BORA

CRNI SNEG U CENTRU BORA

Share

Ostavite odgovor