Početna » Aktuelno » U Boru izgradnja sportsko-rekreativnog centra

U Boru izgradnja sportsko-rekreativnog centra

BOR, 2. oktobra 2011. (Beta)

U Boru je počela izgradnja sportsko-rekreativnog centra u kome će biti hipodrom, akva park, dečija igrališta, skejt park, lavirint i igralište za mini golf.  Na prostoru od 14.000 kvadratnih metara, iza Sportkog centra u Boru, počela je izgradnja sportsko-rekreativnih objekata, a novac za to je izdvojio Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i donatori, poslovni partneri ovog preduzeća.  U radovima učestvuju i borska javna preduzeća.  RTB je ranije najavio da će u narednih pet godina, za poboljšanje uslova života u Boru i Majdanpeku investirati 25 miliona dolara.


Kako je najavio nadzornik radova Klime Bitkoski, dužina hipodroma sa adekvatnom štalom za konje, biće 600, a širina devet metara, na prostoru oko fudbalskog kluba Rudar.
Prema iznetim detaljima, lavirint za decu biće veličine 800 kvadratnih metara, a izgradiće se od dotrajalih guma teških kamiona korišćenih u borskom rudniku.
Posle više decenija, u Boru je počelo uredjenje pešačkih staza u naseljima van centra grada, u centralnoj gradskoj ulici okrečene su fasade višespratnica, izgradjeno je pet kružnih tokova, uredjen je plato Doma kulture sa amfiteatrom za koncerte, a obnovlja se i nekadašnja gradska diskoteka.
Tokom leta su izgradjene tri fontane, a najavljena je i adaptacija dve postojeće, koje nisu u funkciji nekoliko poslednjih godina.
U toku su i radovi na izgradnji zoološkog vrta i botaničke bašte, čiju će izgradnju, prema najavama direktora beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, pomoći Beozoovrt, a započela je i adaptacija hotela Jezero na Borskom jezeru, kao i skijališta i ski-lifta na planini Crni vrh.
Borska opozicija (LDP, SNS-NS, DŠ, SRS, Vlaška demokratska stranka Srbije) je podeljena u kritici oko  izgradnje nekih objekata.
Odbornici opozicije LDP, VDŠ i DŠ, nedavno su u lokalnom parlamentu upozorili da se uredjenje grada obalja stihijski i mimo urbanističkih planova. Oni su upozorili da se dozvole pribaljaju tek nakon izvršenih radova a uredjenje obavlja  stihijski, bez konsultacija i stručnih mišljenja.
Najviše zamerke iznete su zbog zoološkog vrta, koji je lociran u šumi koju okružuju višespratnice u urbanom delu grada, ali i škola i dečije obdanište.
Sa druge strane, odbornici koalicije SNS-NS, smatraju opravdanim takvo uredjenje grada.
Istovremeno, lokalna vlast obećava da niko, ni na koji način, neće biti ugrožen zbog prisustva životinja, uz opravdanje da je to bila jedina moguća lokacija .

Share
Oznake: , ,

Ostavite odgovor