);

Završen projekat „Oplaneti se. Recikliraj“

Bor, 23. novembar

Autor: M.P.

Dodelom nagrada najboljim učenicima i nastavnicima borskih škola u sakupljanju otpada, na sinoćnoj završnoj večeri u Narodnoj biblioteci, završen je jednogodišnji projekat „Oplaneti se. Recikliraj“ u Boru. OŠ „Dušan Radović“, „3. oktobar“, „Đura Jakšić“, Tehnička škola i Studentski centar doprineli su da u Boru bude sakupljeno blizu 10 tona recikabilnog otpada. Zahvalnice su dobile i sve ustanove, organizacije i mediji koji su učestovale u projektu. Veče je održano povodom Svetskog dana ekoloških pokreta.

Nataša Ranđelović, koordinator projekta, je u prepunoj sali prisutnima predstavila sve aktivnosti i rezultate projekta. Edukativne i kreativne radionice, eko-predstava, izrada predmeta od otpada „Lampa“ i „Penjalica“, konkursi i takmičenja u znanju na temu reciklaže, festival nauke, eko-škola u Gornjanu, čišćenje deponija, ulične akcije i još puno dešavanja su osmislili i realizovali učesnici u projektu predvođeni Društvom mladih istraživača, nosiocem projekta u Boru.

“Oplaneti se. Recikliraj” je realizovan u 12 gradova u Srbiji. Bor je bio najuspešniji, sa najviše aktivnosti, a “Lampa” je osvojila prvu nagradu na glavnom festivalu, 5. novembra u Beogradu.

Оставите одговор