);

Zorana Mihajlović obišla Lazarevu pećinu

Bor, 24. maj

Autor: M.C.

U okviru obeležavanja Međunarodne nedelje biodiverziteta, spomenik prirode „Lazarev kanjon“ u Zlotu, danas su posetili Zorana Mihajlović, ministar energetike i životne sredine, Vilijam Infante, stalni predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP) i predstavnici JP „Srbija šume“.

– Lazarev kanjon je jedan od najznačajnijih centara diverziteta biljaka i drveća na Balkanu, retko stanište mnogih životinjskih i biljnih vrsta. Zato je važno očuvati eko sistem, jer bez zaštićenih područja ne možemo da govorimo o daljem razvoju, izjavila je Zorana Mihajlović.

Vilijam Infante je naglasio da UNDP aktivno radi sa Vladom na tome da Srbija strateški pristupi očuvanju biljne raznovrsnosti, kroz unapređenje zakonodavnog i finansijskog okvira.

Prisutnima se obratio i Dragan Dubljanin, šef kabineta JP „Srbija šume“.

Zvaničnom delu programa prisustvovali su i Nebojša Videnović, predsednik opštine i Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor. Upriličen je obilazak pećine, šetnja do vidikovca a učenici osnovne škole Petar Radovanović u Zlotu priredili su prigodan kulturno umetnički program. Ministar Zorana Mihajlović, posle kanjona, posetila je i RTB Bor.

Nedelja biodiverziteta spada i u program Ekoloških dana Bora, pa su danas prisustvovale i ekološke nevladine organizacije.

Mihajlovic Infante Zlot 1Mihajlovic Infante Zlot 5Mihajlovic Infante Zlot 3Mihajlovic Infante Zlot 2Mihajlovic Infante Zlot 4Mihajlovic Infante Zlot 6

Оставите одговор