Početna » Aktuelno, DSS, Politika » ZAŠTO RTB DIŽE RUKE OD SVOG (SAMAČKOG) HOTELA?

ZAŠTO RTB DIŽE RUKE OD SVOG (SAMAČKOG) HOTELA?

22.jul.Bor

zasajt1

STANARI HOTELA UKUPNO DUGUJU 60 MILIONA DINARA. ZA NEKI DAN HOTEL ĆE BITI U MRAKU. GDE SU VLASNICI HOTELA?
Na konferenciji za medije Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije,član Odbora, Ivana Stefanović ukazala je na  problem stanara Samačkog smeštaja. Ona je i stanarnekada popularnog „Samca“. O čemu je konkretno reč? Preduzeću DOO „Samački smeštaj“ je upućena opomena o obustavi isporuke električne energije na ime dugovanja u iznosu od 28.427.732,25 dinara. Za 30.07.2013. u 12:00 časova je najavlјeno kratkotrajno isklјučenje električne energije na ime upozorenja u trajanju od nekoliko sati a nakon toga, ako se ne postigne dogovor o izmirenju duga i dug neizmiri, verovatno je dugotrajno isklјučenje. Želimo da napomenemo da ovaj problem nije nov, da su stanari Samačkog smeštaja nekoliko godina unazad suočeni sa ovim problemom a da većinski vlasnici (RBB Bor sa 34,162  učešća u kapitalu i TIR BOR sa 33,368 odsto učešća u kapitalu a samim tim i RTB-Bor Holding kao vlasnik zavisnih preduzeća RBB Bor i TIR Bor ), nisu uradili ništa kako bi se problem stanara rešio.

U „Samačkom smeštaju“ živi nekoliko stotina porodica, uglavnom bivši i sadašnji radnici RTB-a Bor. Pored problema sa električnom energijom, dugovanju DOO „Samačkog smeštaja“ za utrošenu vodu (8.653.608,95 dinara) i grejanje (14.967.046,16 dinara), stanari se svakodnevno susreću sa problemima loših instalacija, pokvarenih liftova i prokišnjavanju krovova. O obećanom otkupu soba ( u kojima neki žive dvadeset, trideset i više godina) više niko i ne govori.

Veliki deo zakupaca, stanara,  redovno izmiruje svoje obaveze jer su izmirivane na ime obustava od zarada, pa na osnovu toga oni ne mogu da imaju nikakav dug i ne mogu snositi posledice lošeg poslovanja preduzeća i neodgovornosti vlasnika.

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije smatra da je ovo nije politički već životni problem velikog broja lјudi i zahteva od vlasnika i SO Bor da budu društveno odgovorni i ulože napore da se ova situacija razreši i ne dovede u pitanju egzistencija velikog broja porodica. Želimo da podsetimo rukovodeće strukture RTB-a Bor i SO Bor da se društvena odgovornost ne ogleda samo u šminkanju grada i briziprema životinjama, već i u odgovornosti prema svojim sugrađanima.      

Share

Ostavite odgovor