);

„TIMOČKI NAUČNI TORNADO- TNT 2013“

Bor, 14. novembar

POZIV ZA POSETU DRUGOM FESTIVALU NAUKE U BORU

Tehnički fakultet u Boru, Osnovna škola“Dušan Radović“ Bor, Društvo mladih istraživača Bor i Muzej rudarstva i metalurgije Bor pozivaju Vas da posetite drugi Festivala nauke u našem gradu, koji organizujemo povodom obeležavanja Svetskog dana nauke u programu Ekoloških dana Bora 2013.

U okviru projekta Karavan nauke „Timočki naučni tornado“, 16. novembra 2013. godine (subota), u celokupnom prostoru  škole „Dušan Radović“ u Boru, od 10,00 do 16,00 časova biće organizovani različiti naučni programi u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način. Ujedno ovu manifestaciju organizujemo i u okviru programa Profesionalna orijentacija kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u okviru projekta promocije reciklaže OPLANETI SE. Pokrovitelj projekta je Centar za promociju nauke. U okviru festivala Centar za promociju nauke izvodiće demonstracije u sfernom bioskopu – Planetarijumu, 16. i 17. novembra po 5 projekcija za posetioce.

Pozivamo Vas da dođete, pogledate demonstracije i prezentacije, oprobate se u ogledima i otkrijete čaroliju nauke, i vašim prisustvom obogatite festival nauke.

Učesnici festivala su: Centar za promociju nauke, Prirodnjački muzej Beograd, Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor, Zavod za zaštitu zdravlja „Timok“ Zaječar, Muzej rudarstva i metalurgije Bor, Tehnički fakultet u Boru, Regionalni centar za talente Bor (sa Mašinsko elektrotehničkom školom Bor i Tehničkom školom Zaječar), Tehnička škola Bor, Gimnazija „Bora Stanković“ Bor, Medicinska škola Zaječar,  OŠ“Dušan Radović“ Bor, OŠ „Sveti Sava“ Bor, OŠ „3. oktobar“ Bor, OŠ „Stanoje Miljković“ Brestovac, OŠ „Đura Jakšić“ Krivelj, OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar, OŠ „Vuk Karadžić“ Negotin, OŠ „Branko Radičević“ Negotin, Astronomsko društvo Bor i Društvo mladih istraživača Bor.

Donatori festivala su Rakita Exploration doo Bor, Opština Bor – Kancelarija za mlade, Grafomed, Kompjuter centar Bor i dr. a medijski sponzori RTV Bor, TV Sezam, Medija centar Bor i IST media Bor.

Nataša Ranđelović

Koordinator Festivala nauke „Timočki naučni tornado – TNT 2013“

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !