Početna » Aktuelno, Politika » Šta je sa novom topionicom, da li je na pomolu projekat „Bor na moru“?

Šta je sa novom topionicom, da li je na pomolu projekat „Bor na moru“?

Bor, 28. februar

Građane i radnike Bora i celog Borskog okruga ovih dana je zapanjila informacija da su radovi na izgradnji Nove topionice potpuno obustavljeni. Pre nekoliko dana je, kako se poluglasno priča, u krugu RTB-a, poslednji deo radnika „Energoprojekta“ napustio gradilište i Bor usled neplaćenih dugovanja prema njihovoj firmi.

Na ovaj način je još uvek aktuelna Vlada Aleksandra Vučića i Ivice Dačića okončala najveću investiciju u Srbiji u poslednjih 10 godina koju je pokrenula prethodna Vlada na inicijativu Demokratske stranke. Radnici i građani Bora koji su sa ogromnim nadama gledali u izgradnju novih postrojenja koja su predviđena da povećaju rentabilnost bakarnog kompleksa ostavljeni su na cedilu. U mutnim i maglovitim predizbornim vremenima Aleksandar Vučić će, zajedno sa ingenioznim ministrom-ktitorom Bačevićem koji danas stiže u Bor da radi kampanju za SNS, ponuditi izbor radnicima Bora – ko-zna-kakva privatizacija ili propast.

Na ovaj način će se hiljade radnika Bora naterati da se odreknu dostojanstva i nade u bolju budućnost, što su već počeli da slute kada im je od nove godine krenula da opada zarada vrtoglavom brzinom. I pored dramatične situacije generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, samoproglašeni „Vučićev Ronaldo“ umesto da gasi požar u svom gigantu juri sa svojom ekipom preletača iz jedne u drugu stranku i iz jednog u drugo borsko selo nudeći da kada dobije, u Vučićevo ime, izbore uradi sve što nije prethodnih pet godina. Podsmeh koji tako dobija je samo još jedna kap u moru loših aspekata koje je tandem Spaskovski-Vučić priredio građanima Bora od kada su zajedno preuzeli kormilo investicije koju smo obezbedili pre 4 godine.

Demokratska stranka pita Aleksandra Vučića, da li će kada pusti niz vodu radnike i građane Bora za njih spas biti eventualna izgradnja borskog pristaništa na Bačevićevom kanalu? Da li Vučiću smeta što je Bor u planinskom području da bi eventualno sproveo alternativni projekat „Bor na moru“ sa svojim Ronaldom? Da li Aleksandar Vučić shvata da je zaštitom Spaskovskog preuzeo odgovornost za ceo region i posledice koje će nastati zbog (ne)dela Blagoja Spaskovskog?

Demokratska stranka odgovorno tvrdi svim građanima Srbije, a naročito Timočke Krajine da će, kao i u prošlosti, nastaviti da se bori da RTB opstane u vlasništvu države, a da ljudi kakav je Blagoje Spaskovski koji je ličnom nesposobnošću ugrozio sudbinu hiljada radnika i njihovih porodica, dođu pod udar mera države.

S poštovanjem,

Demokratska stranka OO Bor

Share

Ostavite odgovor