);

Nagrada za ECOSOLDER

Bor, Beograd, 25.02.2014.

 

VLADA RUMUNIJE VLADA REPUBLIKE SRBIJEipacbcsrb

 

 

EU

ČЕТVRТА NАCIОNАLNА KОNFЕRЕNCIЈА

O PRЕKОGRАNIČNOJ SАRАDNјI

26. sеptеmbar 2014. gоdinе

 

 

Projekat ECOSOLDER

U svetlu predstojeće IV nacionalne konferencije o prekograničnoj saradnji koju organizuje Kancelarija za evropske integracije, Sektor za programe prekogranične i transnacionalne saradnje Vlade Republike Srbije, u petak 26. septembra u Beogradu, biće dodeljeno priznanje projektu ECOSOLDER – Promocija novih ekoloških legura za lemljenje, na bazi obojenih metala iz ruda rumunsko-srpske prekogranične oblasti, koji je realizovan u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija 2007-2014.

 

Projekat ECOSOLDER, koji zajedno realizuju Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor i Nacionalno istraživačko-razvojni institut za zavarivanje i ispitivanje materijala Temišvar, je odabran kao jedan od 13 primera najbolje prekogranične prakse u Republici Srbiji u protekle dve godine i dodeliće mu se priznanje za najuspešniji projekat finansiran iz programa prekogranične i transnacionalne saradnje koji Evropska unija sprovodi u Republici Srbiji i okolnim zemljama.

Program prekogranicne saradnje

Kriterijumi po kojima su projekti bili ocenjivani su: uticaj projekta, održivost rezultata i ostvarenog partnerstva, vidljivost, horizontalna pitanja, mogućnost multiplikovanja, relevantnost za teritoriju/program/sektor, prekogranični efekat, efektivnost – značajan uticaj na ciljnu grupu, međusektorska saradnja i saradnja javni/civilni sektor, međukulturni dijalog i eventualna povezanost sa makroregionalnim strategijama, uzimajući naravno u obzir i efektivno upravljanje projektom.

 

Nacionalna konferencija biće održana u Zvezdara teatru, u ulici Milana Rakica 38, sa početkom u 11 časova. Priznanja najuspešnijim projektima uručiće Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator.

 

Očekuje se učešće Nj. e. Majkla Devenporta, šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, više od 200 predstavnika institucija Vlade Srbije, Evropske unije, Generalnog direktorata za regionalnu politiku, regionalnih i lokalnih samouprava, zatim akademske i stručne javnosti, medija, civilnog društva, kao i korisnika i potencijalnih korisnika programa.

Оставите одговор