Početna » Aktuelno » Spasakovski bi, opet, da menja opštinsko rukovodstvo!

Spasakovski bi, opet, da menja opštinsko rukovodstvo!

Bor, 10. novembar

Ko god mislio da je verbalni obračun generalnog direktora RTB Bor, Blagoja Spaskovskog sa opštinskim rukovodstvom, započet , pre neki dan pred TV kamerama, na otvorenoj i nezavršenoj ulici „3.oktobar“, okončan – nije u pravu. Spaskovski se ne predaje, on je neumoljiv, on je Gazda vazda i neće se odreći aposlutne vlasti i u RTB i Opštini Bor, pa makar ga to, cenimo, koštalo i kritike u SNS-u, gde ga još drže kao malo vode na dlanu, na opšte iznenađenje i razočaranje i njegovih partijskih kolega. Neko ga je, moguće je, debelo zadužio, i zato ga taj voli i, verovatno, moli da se bar donekle smiri. Dok se ne završe unutarpartijski izbori ili dok ne dođe i taj famozni 23. decembar i završetak ( mehanički, ni jedan drugi) Nove topionice u kojoj, priča se po borskoj letargičnoj čaršiji, menja i boje limova pa šta koštalo da koštalo. Tamo, vele očevici, u zimskom periodu niče i ukrasno šiblje i cveće kako bi se spremno dočekala svečanost završetka radova koji će ovu državu i narod stajati i ogromnih para i živaca.

Da ne gubimo vreme sa, po nekim mišljenima, prvim pomoćnikom ministra Velimira Ilića za vanredne situacije, Spaskovskim, bolje je da obavestimo javnost da je asfalt u ulici „3. oktobar“, nakon najstručnijih analiza minlog vikenda, kvalitetan i da se gradnja nastavlja. Dušan Marković, iskusni građevinski inženjer i predsednik SO Bor, ko nije znao i glavni projektant rekonstrukcije dotične ulice, sad može mirno da se okrene drugim poslovima. Preduzeće Strabag isto tako, bez ikakvih zastoja, može da nastavi svoj posao i ulicu pre snegova završi kako bi se smirile strasti. I kako bi građani bili zadoovljni, što je najvažnije.
– Problem je bio u neravninama koje će sad biti ispravljene – rekli su nam stručnjaci. Spaskovski i njegovi kadrovi nisu ništa pitani. I, zašto bi kad je svakome jasno da prave smutnje i da im je jedini cilj – da „smaknu“ opštinsko rukovodstvo koje su, upravo ONI, nedavno postavili. Da je neko drugi učestovao u kadriranju, recimo opozicija koja i ne postoji, onda bi možda i moglo drugačije da se razgovara.
Da se prisetimo kako su ekspresno smenjivani opštinski čelnici pre sadašnje ekipe, tek kako je, nakon samo 35 minuta i 12 sekundi, Milinko Živković, tek što je izabran za predsednika Skupštine opštine, podneo ostavku i na to mesto je odmah „ustoličen, iako se dugo opirao, Dušan Marković. Sad i Marković ne odgovara Spaskovskom jer ga ne sluša slepo i ne ljubi mu skut i ruku. Nema u Boru, poslednjih godina, bilo koje, i najmanje funkcije, da li u privredi ili javnom sketoru, da nije spasonosni Spaskovski – umešan. To je toliko opšte poznato da je smešno i ponavljati. Tako nešto jedino ne vide u njegovoj partiji, SNS-u koja pritisnuta, najviše nasleđenim ( a i tada je, samo u URS-a, bio baš Spaskovski) mukama i nevoljama, kao da nema vremena da se pozabavi i tako gorućim problemima. Možemo, sa SNS ili bez SNS, donositi more zakona i proklamovati najbolju politiku i najsavršenije ideje ukoliko ne menjamo – i sebe i oko sebe. Kako podići privredu sa onima koji su je decenijama – urušavali i sahranjivali. Ukoliko vlast ne može da se otrgne od Miškovića, Bogićevića, Perčevića i sličnih kao što je Spaskovski, onda je bolje da se presaberemo i vidimo šta nam je, dok je vremena, činiti. Bar ONI ( i malim slovima: oni) nisu Bogom dani, niti im se više veruje, čak i tamo gde su poreklom, rodom i pomozbogom.

Share

Ostavite odgovor