);
Breaking News

Startuju e-gradjevinske dozvole

Bor, 03.01.2016.

POKRETANJE SISTEMA E-GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

Do gradjevinske dozvole jednostavno kao na fejsbuku

Građevinske dozvole – objedinjena procedura i planska dokumentacija u praksi_1195x800-1

U ponedeljak 4. januara u Agenciji za privredne registre (13 časova), potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor APR Zvonko Obradović i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović svečano će označiti početak rada centralnog informacionog sistema za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Zahtev za dobijanje elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016. moći će da podnese svako ko ima računar sa najmanje Windows XP operativnim sistemom i brzinom interneta od pola megabita u sekundi (0,5 Mbps) što pokazuje da uslovi da novi sistem funkcioniše nisu previše zahtevni – izjavila je direktorka Tima za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović
Građevinske dozvole – objedinjena procedura i planska dokumentacija u praksi (3)_1195x800
Agencija za privredne registre biće glavna tačka sistema koji povezuje sve lokalne samouprave, javna preduzeća i institucije uključene u proceduru izdavanja građevinske dozvole. APR će nadzirati njihov rad i statistički izveštavati Ministarstvo građevinarstva o izdatim dozvolama.

Podnošenje zahteva za gradnju obavljaće se putem jedinstvenog portala, kojem će se pristupati preko sajtova APR-a, Ministarstva građevinarstva i lokalnih samouprava, kao i sajta www.gradjevinskedozvole.rs , gde mogu da postave pitanja, pročitaju propise, obaveštenja i prate smernice putem video uputstva. Takođe, pri NALED-u je otvoren Call centar na brojevima 011/4043190, 4043191 i 4043192.

Svi građani kojima građevinska struka nije bliska i nemaju elektronski sertifikat, mogu da se obrate ovlašćenim projektantima koji će im pripremiti projekat i u njihovo ime podneti dokumentaciju.

cropped-cropped-naslov2.png

Projektantski tim Kompjuter centra Bor sa svojim iskusnim Licenciranim inženjerima na raspolaganju je zainteresovanim gradjanima i investitorima sa posebno otvorenim INFO centrom na brojevima: 030 459270 i 0604223860.

naled
Partneri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na uvođenju sistema elektronskih građevinskih dozvola su NALED, USAID Projekat za bolje uslove poslovanje i GIZ Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga koji podržavaju vlade Nemačke i Švajcarske.

 

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !