);
Breaking News

ŽIKIĆ (PO DRUGI PUT) ODGOVORIO MIRKOVIĆU

Konferencija za novinare OO SPS Bor, 21.10.2009.

Odgovor na izrečene laži i neistine

Nisam imao namere da polemišem sa Sašom Mirkovićem i njegovim saradnicima ali sam prinudjen da zbog neistinito iznetih laži i optužbi, pre svega zbog gradjana Bora, iznesem cinjenice koje predstavljaju istinu. U svom obražanju javnosti Mirković je pobrkao loncice.
Evidentno je da poslednjih meseci pravi konstantnu zamenu teza, pokušavajući da diskriminiše Socijalisticku partiju Srbije i mene kao predsednika Opštinskog odbora u Boru, služeci se najgrubljim neistinama i izmišljotinama. Na ovaj način pokušava da obmane gradjane Bora i da za svoju nesposobnost i nesposobnost celog  rukovodstva opštine, da upravlja lokalnom samoupravom javnim ustanovama i javnim preduzećima optuži SPS. Da su nesposobni i neodgovorni pokazuje i činjenica da ništa nisu učinili da se gradjani Bora ogreju u novoj grejnoj sezoni. Čak sam, zajedno sa Ministrom i njegovim saradnicima iz Ministarstva za rudarstvo i energetiku optužen da sprečavam isporuku uglja iz Kolubare za potrebe Borske toplane. Naprotiv, sve sam učinio da preko predsedništva IO GO SPS-a Branka Ružica, ministra Petra Škundrića i njegovog državnog sekretara Mrakića, bez obzira na dug od 150 miliona dinara obezbedimo nove isporuke uglja za našu Toplanu.U ponedeljak je napravljen reprogram duga na godinu dana. Bez obzira što smo ovde u lokalu u opoziciji cilj nam je da gradjani i ove zimske sezone imaju grejanje kao što su imali i predhodnih godina.Ovim smo još jednom pokazali da su nam opšto interesi gradjana na prvom mestu a ne isisavanje para iz budžeta opštine Bor. O tome sam na predhodnoj konferenciji više pricao ali nije na odmet podsetiti da je na nekakve koncerte i carolije iz budžeta potrošeno preko 30 miliona dinara.Da su ove pare ostale u budžetu sigurno bi problem obezbedjivanja uglja za ovu sezonu bio manji i blaži. Primera radi, samo borsko kulturno leto 2008. košta 120.000 evra.

Optužen sam za blokadu žiro racuna Vodovoda sa kojim nemam nikakve veze.Upravljajuci JKP Vodovod, od strane direktora Dragana Velickovica, dok smo bili u lokalnoj vlasti, sa ED Bor je napravljen reprogram duga koji je redovno mesecno izmirivan. Pošto Vodovodom upravlja Pokret Živim za Krajinu postavlja se pitanje zašto taj reprogram nisu nastavili da servisiraju dalje. Ko im daje za pravo da se igraju sa gradjanima borske opštine da jednog trenutka mogu ostati bez zdrave pijace vode ? Da li su oni svesni posledica? Ako malo imaju morala neka opštinsko rukovodstvo podnese ostavke, jer je zbog njihove nesposobnosti ugroženo funkcionisanje opštinske samouprave. Gradjani Bora itekako zaslužuju tople domove i zdravu pijacu vodu.

Na predhodnoj konferenciji govorio sam o stranackom zapošljavanju. U JKP Vodovodu je od jula meseca, kad je Pokret preuzeo mesto direktora Vodovoda, zaposleno desetak radnika, isključivo po stranackoj pripadnosti, Pokreta živim za Krajinu, negirajuci postojecu sistematizaciju i strucnost. Ima li veeg apsurda da na mesto zamenika direktora Vodovoda bude postavljen veterinar. Kojim poslom ce veterinar da se bavi, hoće li on rešavati složene razvojne, elektromašinske, tehnološke, ekonomske i druge probleme koje namece ovako složena oblast.
Cinjenice potvrdjuju da,dok smo bili u vlasti sva javna preduzeca i ustanove kojima smo upravljali su funkcionisali,socijalna politika,obrazovanje, putna infrastruktura ….

Sve prljavštine i neistine koje je do sada izgovorio Mirković su usmerene protiv SPS-a, mene i mojih saradnika, s ciljem razbijanja SPS-a u Boru. Socijalisti u Boru su ostali verni partiji i u trenutku kada je Ivkovic pokušavao da preuzme SPS. Prelazak u Pokret socijalista je još jedno u nizu podmetanja potpredsednika Pokreta Živim za Krajinu. Kao zamenik predsednika Opštine bio sam predsednik Komisije za rešavanje stambenih potreba i ni jedan stan Komisija nije podelila bez saglasnosti predsednika opštine gospodina Rankića i gospodina Marjanovića.Za rešavanje stambenih potreba postoji poseban žiro račun koij uopšte ne opterecuje budžet opštine Bor, jer ta sredstva za druge namene se ne mogu koristiti.

I na kraju mogu da kažem da nikad nisam ucestvovao u aranžmanima sa Mirkovićem u izradi bilo kakvih ugovora, a po najmanje da sam tražio bilo kakvu proviziju ili licnu i materijalnu korist. Za ove navedene i izrecene laži od strane Mirkovića i Nevenke Mirošević bicu prinudjen da svoju pravnu zaštitu potražim na sudu.

Na konferenciji, predsednik OO SPS Bor, Dragan Zikić dao je novinarima na uvid ugovore izmedju firme Beoton i Centra za kulturu Bor (14.05.2008.), kao i Beotona i Opstine Bor (17.03.2008.)

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !