„ŽUTI“ SE SMRZAVAJU BRANEĆI BEZBOJNOG NIKOLIĆA

Sednica SO Bor počela s prepucavanjima i optužbama zbog hladnih  stanova

Srdjan sČim je usvojena dopuna dnevnog reda i predložena smena Dragana Nikolića, v.d.direktora JP Toplana, za reč se javio lider loklanog DS-a Srđan Marjanović braneći, očevidno, „svog čoveka“,  smatraju da kobajagi nije vreme za gužvu kad je najteže i da treba sačekati da se smire strasti. I sve u tom stilu. Marjanović, kojem i u svojoj stranci ne cvetaju ruže, optužuje opštinsko rukovodstvo što kasni s reševanjem problema u Toplani, ali  zaboravlja da je Nikolić sa svojim , i ranije postavljenim i ostavljenim , saradnicima i kadrovima raznih partija, doprineo da se smrzavamo i da je i danas malo kome jasno kakve to bakterije „pojedoše“ nove cevi. Marjanović je pokazao, ničim izazvan, da je „žuta“ Nikolic sep 09 spolitička opcija na strani Nikolića ne od danas, nego ko zna od kada, i to braneći ga kad je već sve kasno i kad je nelogično stajati iza njega. Možda na taj način pokušava da pokaže kako nije zaboravljena obećana zaštita. Ako ne pred svim odbornicima, onda je Marjanović Srđan pao na ispitu iz političke teorije i ne samo teorije. Njegova partija je, ovakavim nastupom, najviše izgubila. Narod će to , sigurno je, zapamtiti i vratiti milo za drago na sledećim izborima. Zar je i njemu i ostaloj opoziciji / čast pojedincima /  trebalo da Milivoje Miki Janošević čita lekcije i obaveštava javnost da je direktor Toplane zagovorio kupovinu poslovnog prostora u privatizovanom hotelu „Srbija“ za 30 miliona Balasevic sdinara . Janošević je podsetio da će policija istražiti pojavu tih, najčudnijih na svetu baketrija koje jedu  gvožđe. Zar je dr Predrag Balašević morao da podseća na neblagovremeni tender za nabavki uglja i za krivicu celog menadžementa /zašto zaboravi da pita kako je potrošen kredit od 170 miliona dinara / , ne samo v.d. direktora, što se na fini način njegova odgvornost umanjuje.  Dragan Žikić nije mogao da izdrži a da ne kaže kako su Zikic snjegovi iz SPS-a pomogli, prvi ministar Škundrić, da se obezbedi 15.000 tona uglja iz „Kolubare“ i sedam-osam hiljada malo lošijeg   uglja iz Resavice. Dovoljno za pola sezone. Ali, šta će biti sa kotlovima u Toplani. Oni su samo pre tri nedelje bili neispravi, sada su kao ispravni. I totalno zbunjen čovek vidi da se neko igra sa strpljenjem naroda i javašlukom u Toplani, i ne samo u toj javnoj , opštinskoj firmi.

Bilo bi korisno i da neko iz opštine, zadužen za javna preduzeća u prethodnom periodu, napusti položaj.

Dilema više ne postoji, Srđan Marjanović se više puta javljao  braneći Nikolića  i tako dokazao da DS nije mirovao u celoj priči. Čak je i Dragan Marković, predsednik SO morao da opominje i da mu objašnjava da se bespotrebno  nervira i „muti toplu vodu“. Sramota je to za Partiju na vlasti u državi, najviše za aktuelno rukovodstvo „žutih“ u Boru koje sve dublje tone u neaktivnosti i gubljenju ugleda u ovoj opštini, ali i celoj Timočkoj Krajini.
Ukoliko se odbornička većina ne predomisli, a ne bi trebalo, Nikolić će biti smenjen / kasnije će lakše odgovorati za još neke prozivke /,  i suočen, nadajmo se, i sa novim ljudima u izvršnoj i sudskoj vlasti. Na to vruće mesto dolazi Milutin Simić, beskompromisni rukovodilac u Sportskom centru i Komunalnom i čovek koji neće trpiti ukorenjene u bliskosti dugogodišnje nedokazane stručnjake i šefove koji nikako da podnesu  račune, ne samo lokalnoj vlasti. A „žuti“, braneći nepartijskog druga, kao da se nesmrzavaju i ne dele sudbinu promrzlih, ojađenih, osiromašenih i nepoverljivih građana, u prvom redu prema njima, iz rasklimatanog i zarđalog lokalnog DS vagoneta.

KC-MC

Share

Ostavite odgovor