Bahato i licemerno

„Iako je sakupljeno 4.700 potpisa nismo ni očekivali da se prihvati inicijativa  i proveri raspoloženje gradjana (LDP je samo podnosilac gradjanske inicijative) ali smo se nadali da će odbornici bar nekoga pozvati da je javno obrazloži celom Boru. Važnije je bilo da to da su veoma pogodjeni izjavom Dragiše Tujkića kako će ih gradjani „oduvati“ iako je to mnogo blaža reč u poredjenju na  ranije  javno izrečene reči koje smo svi imali prilike da čujemo.“ – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare OO LDP Bor, Zoran Stanković, a u saopštenju se naglašava:

ldp bor  26.10.09.Odbornička bahatost i licemerje

Bahatost i licemerje koje su u petak demonstrirali odbornici u Skupštini Opštine ovog puta je prešla sve granice.
U prvom redu, to se odnosi na raspravu o odgovornosti Dragoslava Nikolića pri čemu bivšem direktoru Toplane nije pružena šansa da se odbrani.
Ne želimo da branimo bilo koga, a najmanje direktora preduzeća koje nije ispunilo svoju osnovnu funkciju, ali nedopustivo je blatiti ga na taj način u direktnom tv prenosu.
Smatramo, takođe, da je kadrovsko rešenje za novog v. d. Direktora svakako među najgorima koje su odbornici mogli da donesu.
Upuštanje u raspravu o građanskoj inicijativi koju je podneo LDP bez predstavnika podnosioca, koji bi tu inicijativu obrazložili je dovela do toga da odbornici potpuno promaše temu i raspravljaju o nečemu što niko od njih nije ni tražio.
Inicijativa se ne odnosi na raspisivanje izbora, već na proveru raspoloženja za izbore među građanima Bora, tj. za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za raspisivanje izbora ili nisu.
Ali je licimerno prepucavanje ko je za izbore a ko nije, dalo apsolutni legitimitet podnetoj građanskoj inicijativi jer su za nju glasali odbornici koji je nisu potpisali (DS), a oni koji su je potpisali (radikali) su glasali protiv. Odnosno, ni jedni ni drugi ne misle da je inicijativa protivna zakonima, radi se samo o tome da jednima u nekom trenutku odgovara, a drugima ne i obrnuto.
Treći momenat koji govori o bahatosti i potpunoj odvojenosti odbornika od građana je bio zajednički napad i vlasti i opozicije na predstavnika sindikata koji se usudio da im u lice kaže ono što svaki građanin ovog grada misli i najavi da će zaposleni u javnom sektoru pronaći način da ih sa vlasti „oduvaju“ kad već ne žele da prihvate odgovornost i povuku se sami.
Od momenta kad su sadašnji odbornici ušli u Skupštinu do danas, oni se svi bave jedino sâmi sobom, razbijanjem starih i stvaranjem novih koalicija, a problemi u opštini se gomilaju i komplikuju.
Danas su neki delovi javnog sektora već započeli štrajkove i proteste, a s obzirom na stanje u budžetu, za očekivati je da se vrlo brzo prošire, jer u našem gradu više ništa ne funkcioniše kako bi trebalo.
Opštinski odbor Liberalno demokratske partije u Boru daje punu podršku nastojanjima zaposlenih da se izbore za svoja zakonska prava koja im svojim pogrešnim potezima svakog dana ugrožavaju predstavnici lokalne samouprave.

Share

Ostavite odgovor