);

Na studentski protest nisu došli jedino studenti

TF BorStudenti Tehničkog fakulteta u Boru Univerziteta u Beogradu nisu održali planiran  protest zbog malog odziva studenata.

Protest je bio zakazan zbog neispunjavanja zahteva koji se tiču uslova za upis u narednu školsku godinu, što je i podržao Milan Antonijević, dekan Tehničkog fakulteta.

– Od studenata Univerziteta u Beogradu došla je inicijativa da se što pre pristupi rešavanju problema upisa u više godine osnovnih studija. Zahtevi se odnose na zbirni upis, odnosno, ako student do kraja ove školske godine ostvari najmanje 48 bodova upisuje drugu godinu, a sa najmanje 90 bodova upisuje treću godinu. Potrebno je ukupno ostvariti 127 bodova kako bi se upisala četvrta godina studija u statusu budžetskog studenta- istakla je Milena Dragićević, student prodekan Tehničkog Fakulteta, koja je  o malom  odzivu rekla – Što je bilo u našoj moći mi smo uradili i nije nam jasno zašto oni koji su direktno pogodjeni nisu došli na protest.

Današnji protest organizovao je Studentski parlament Tehničkog fakulteta u Boru u saradnji sa Parlamentom Univerziteta u Beogradu.

O.Hadžić

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !