30 godina posle

ora bor sOmladinske radne akcije su naša divna, ali na žalost prekinuta tradicija, čiji efekat nije bio samo dobrovoljna izgradnja kapitalnih objekata nego, pre svega, divno druženje.

Uspomene nisu izbledele i uz amaterske kadrove sa radne akcije „Borsko jezero 1980“, akcijaši su poželeli da se ovakve manifestacije obnove i da će i tada kao i pre trideset godina dati svoj maksimum. Na Savači, (u vreme radnih akcija ovo je bilo jedno od najpoznatijih akcijaških naselja u staroj Jugoslaviji), 31. oktobra,  okupili su se učesnici ora bor ssomladinskih radnih akcija „Borsko jezero“ da posle trideset godina, simbolično obeleže ovaj jubilej. Manifestaciju su pomogle mnoge organizacije i pojedinci kojima su dodeljene zahvalnice. Nisu zaboravljeni ni oni koji nisu više među nama, a dali su svoj veliki doprinos. Od gostiju prisutni su bili akcijaši iz Kikinde koji su učestvovali na svim akcijama u Boru. Oni su, oduševljeni još jednom manifestacijom ovakve vrste,  pozvali Borane da dođu u Kikindu sledeće godine kada se već četvrti put okupljaju akcijaši iz svih krajeva SFRJ gde očekuju  preko dvesta učesnika.

Uz osvrt učesnika na period od 1979. do 1989. godine kada su na akciji „Borsko jezero“ dolazile brigade iz svih krajeva stare države, promovisano je i Udruženje građana „Crni vrh 45“ Bor, koje će nastaviti tradiciju radnih akcija i pokušati da na isti način kao i pre trideset godina uzme učešće u izgradnji i razvoju države.

Nakon sastanka, uz svečanu večeru je nastavljeno veselo druženje do kasno u noć.

Share

Ostavite odgovor