BOLJE GREJANJE ZA VIKEND

Konferencija za medije Milutina Simića, direktora Toplane

Tplana novo rukovodstvo-Uveo sam „havarijsko stanje“, tako da  ta  vanredna mera važi  za svih 170 zaposlenih koji su u obavezi da danonoćno rade kako bi se grejanje stabilizovalo već za viklned. I danas su, u nekim delovima grada, radijatori mlaki zahvljajujući prispelom uglju iz „Kolubare“. Više čekanja  nema , ugalj se nabavlja i iz Banovića. Zašto energenata ranije nije bilo , o tome ne bih govorio. Saradnju uspostavljamo sa državnim uglenokopima, a ne sa privatnim firmama. Na to imamo pravo, a to će pomoći da uštedimo 48 miliona dinara. Nadaam se i u novi ruklovodeći tim, očekeujem pomoć  opštine i razumevanje  države. Počećemo da vraćamo kredite i reševamo obaveze prema najvećim poveriocima,  EPS-u i „Kolubari“, što je blizu 400 miliona dinara- naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare Milutin Simić, v.d.direktor JP Toplana u Boru podsećajući da je na toj dužnosti samo nedelju dana.
Novinari su Simića pitali  postoji li mogućnost uvođenja stečaja kako je već najvio predsednik opštine Branislav Rankić na šta je odgovoreno da se tako nešto neće sigurno dogoditi.  Još je napomenuto da je poslednja uplata Toplane za utrošenu električnu energuju evidentirana 27. februara u iznosu 5.000 dinara, što je, rekao je Simić, sramota dodajući da građani neće plaćati grejanje sve vreme dok radijatori ne budu propisno topli.
U međuvremenu, naša redakcija dobila je saopštenje DS-a u kome se ističe da je za nastale nedaće najodgovorniji predsednik opštine Branislav Rankić i da zato mora da snosi političke posledice.
Po mnogo čemu sudeći, u ceo slučaj „Toplana „ umšala se i politika, tako da je moguće da se i ubuduće „skidaju“ vagoni puni uglja kod Požarveca ili Kučeva i da, iz neobjašnjivih razloga, ne stignu do Bora, kako se čulo poslednjih dana. Ipak, ostaje nejasno zašto tender za nabavku uglja nije balgovremeno raspisan i zašto se zakasnilo sa hladnim i toplim probama. To što Simić, u ovom času, ne želi da komentariše prethodne događaje koji su ga „doveli“ na čelo Toplane, nije opravdanje ni za koga, ali se krivac mora pronaći: da li su to čelmnici opštine ili šefovi u Toplani. Grđanima je, izgleda, dosta i jednih i drugih. Naredni dani će i to pokazati.

Share

Ostavite odgovor