Kad je najteže – Mirković i Spaskovski?

Biće, ne samo grejanja u Boru ukoliko verujete TV

Sinoćno istupanje na lokalnim TV dr Predraga Balaševića i potpredsednika Pokreta „Živim za Krajinu“ Saše Mirkovića bilo je toliko ohrabrujuće da će biti nesaglediva šteta ukoliko se taj dnevnički prilog ne – reprizira bar jedno 22 puta! U ambijentu bez predsednika Rankića (otišao, rekoše, na put u Beograd, ne rekoše i kao gotovo svakog petka u sedište SRS u glavni grad)  kulturno se ispričaše tako da građani, napokon, mogu da odahnu. Više TV sekundi dobio je Mirković kako i zaslužuje, jer dr Balašević je sve svoje dosadašnje prilike u vezi Toplane propustio iliti ih nije iskoristio za rejting svoje opštine i svoje stranke na vlasti.

Blagoje SpaskovskiObećaše oni, ali i u ime RTB, tj. Blagoja Spaskovskog, da će Basen  „častiti“ opštinu, a Toplana će posle od građana sve to skupo naplatiti, sa 400 tona mrkog uglja. Grejaćemo se desetak dana, a  kasnije će se iz „Kolubare“ i resornog Ministrastva valjda neko smilovati i propisno ogrejati građanstvo. U tom političko-humanom zaletu pomoći će i napaćeni Borani protestom u ponedeljak popodne, jer i oni će shvatiti da je neko drugi kriv i nepošten , a najviše, po esejistici neuspelog farmera Boška Ništića, država Srbija i njene agnecijsko- koalicione pritoke.

mirkovic-djaci1

I, gle, čuda velikoga. I opet kad je najteže – Mirković. Prošle zime delio je uljne radijatore u školi „Vuk Karadžić“, danas deli savete kako da se deca ne smrzavaju u svim borskim školama. Hoće li ova providna TV pričica zavesti građane i potencijalne protestante da sav bes izliju na Rankiću (on je odavno opštinsko kormilo prepustio drugima!) ili će svi oni, pa i dr Balašević, zajedno sa Žuržom i Zokijem Jankovićem i sličnim eksponentima, podneti račune za katastrofu u javnim i društvenim preduzećima, pa i celom gradu. Jesu li oni dorasli da vode grad sa 40.000 stanovnika ili će, kad je najveća gužva, opet u spašavanje pozvati druga Blagoja i drugaricu TV. I bi malo kvalitetnijeg grejanja, ali od konačnog rešavanja problema još su svi oni, i svi mi, daleko, predaleko. Toliko su, ne smetnite s uma ni čas,  te politčke grdosije , ne od pre četiri-pet meseci, nego i znatno ranije, ukorovile nekada pristojan život ovog naroda da im se ne može oprostiti ni narednih ko zna koliko godina.

Ništa ovi nisu gori od onih. I kod onih bilo je Mirkovića i Žurževa, višestranački raspoloženih Janoševića i demokratsko-hrišćansko-liberalnih mangupa i lezilebovića , da je čudo kako uopšte opstajemo i polusiti i poluzagrejani. Kad celog leta ništa ne uradiše valjano da dočekaju novu grejnu sezonu, i razreše bar deo opštinskog gordijevog čvora , čemu sad, u zakoračenom novembru,  da se nadamo. Koji je to cinizam i kakve su to naknadne lepe  želje za ovaj grad koji se smrzava i jedva čeka da se ponovo otvori najfunkcionalnija Narodna kuhinja.

Ako se danas ili sutra proglasi epidemija gripa u Srbiji, što je izvesno, hoće li se spasti javnog , verbalnog žigosanja opštinski funkcioneri u ponedeljak. Neće li vlast, pa i božja, opet im biti na usluzi? Imajte, bre, obraza i podnesite ostavke, sami se izborite za  Prinudnu upravu i izbore. Kad je to mogao jedan Negotin, zašto vi, ukoliko i malo dobrog mislite ovom gradu u ovim ljudima, ne učinite isto. Ne samo odrasli, nego i deca (i ona iz škola, i ona iz vrtića i svakolika nejač) mole da  odete što dalje od udobnih fotelja. Zarad zdravlja celog grada , zarad časti cele opštine!
… P.S. Verovali ili ne, dosta je narodu i vas, i Mirkovića, i Spaskovskih, i Rankića…!

Nišlija Moravić

Share

Ostavite odgovor