DANAŠNJI PROTEST BEZ RANKIĆA

RankićDanašnji protest radnika, građana i penzionera protiv opštinskih čelnika zbog hladnih radijatora i  urušavanja javnih preduzeća i ustanova započeće u 14,30 sati ispred Doma kulture, ali bez – prvog čelnika, predsednika opštine Branislava Rankića koji je u sinoćnoj, vanrednoj emisiji TV Bor, najavio da će biti odsutan zbog ranije zakazanih obaveza. Opet će se, izgleda, kad je najteže „kola slomiti“ na dr Balaševiću i nesalomivom  Saši Mirkoviću koji, istina, nije u vlasti, ali je potpredsednik Pokreta „Živim za Krajinu“.

MarjanovićTrujkićRankićevo istupanje na TV, bez uključivanja gledalaca i postavljanja pitanja građana, najverovatnije neće se puno odraziti na današnji protest, jer prozivanje Srđana Marajanovića i Dragiše Trujkića  neće puno značiti za opšte raspoloženje naroda.

Nezadovoljstvo je očevidno i s razlogom, jer građanima je sve teže i sve više se suočavaju sa nepravdama, politikanstvom , pa čak i beznađem. Nije samo aktuelna vlast na čelu sa Rankićem kriva, i dosadašnji šefovi opštine, na kormilu sa DS-om, nisu se proslavili. I oni su i te kako zadužili opštinu i sad se pojavljuju kao spasioci. Ali da su Rankićevi oslabljeni radikali, Ničićevi smutljivci i Balaševićevi i Jankovićevi „žuržovi“ nešto nabolje učinili, niti se vidi, niti nam se piše dobro. I zato je najbolje da se uvede Prinudna uprava i raspišu izbori. Drugog izbora nema, bez obzira kako se ovaj i naredni protesti okončaju.

Očekuje se das će danas na ulice izaći između tri i 5.000 nezadovoljnika. Ni malo, ni mnogo, reklo bi se – dovoljno, bar zasad!

Share

Ostavite odgovor