RANKIĆ: NEĆU DA PODNESEM OSTAVKU!

Protiv lokalne vlasti u Boru protestvovalo oko 2.000  građana

protest borOko 2.000 Borana, uprkos kiši, protestvovalo je danas popodne ispred opštinske zgrade zahtevajući smenu kompletnog lokalnog rukovodstva.  Građani su  energično tražili da opštinska vlast najkasnije za nedelju dana podnese ostavke zbog kašnjenja grejne sezone i urušavanja javnih i društvenih preduzeća. Opštinskim čelnicima zamereno je što loše vode kadrovsku politiku, gomilaju dugove , otpuštaju previše radnika i ukidaju neka javna i društvena preduzeća. Dragiša Trujkić, predsednik opštinskog Samostalnog sindikata rekao je da je uz građane i radnička klasa i penzioneri kojima je neodgovorna vlast  na čelu sa radikalima dozlogrdila i od koje je nemoguće očekivati boljitak.

trujkic jankovicIako je pomoćnik predsednika  opštine Zoran Janković pozvao okupljene da izaberu delegaciju za pregovore i dođu u kabinet predsednika na pregovore, organizatori protesta su odbili takvu ponudu, a potom su zgradu opštine oblepili plakatama. Samo zahvaljujući policiji protestanti nisu ušlu u zgradu.
protest lepljenjeBranislav Rankić, predsednik opštine, iako je najavio da danas neće biti u Boru, našao se u opštinskoj zgradi, gde je održao konferenciju za novinare. On je ponovio da  ne misli o podnošenju ostavke i da iza protesta stoje DS i LDP. Nije mu jasno zašto se i RTB pridružio protestu, jer ta kompanija duguje opštini 80 miliona dinara i nema razloga da bude nezadovoljna.

ispred opstine ispred opstine 2

Protesti će, najavljeno je, biti nastavljeni sve dok kompletna opštinska vlast ne podnese ostavke.

Share

Ostavite odgovor