PROPADA CEO BOR

Javna preduzeća u blokadi, komunalcima isključeni telefoni, Toplana i dalje zapošljava…

Trujkic sIzvor: V. Novosti, MC

Veće saveza samostalnih sindikata opštine Bor ponovo će, u utorak , 17. novembra, s početkom u 15 časova, organizovati protest sa zahtevom za smenu opštinskog rukovodstva – izjavio je u četvrtak Dragiša Trujkić, predsednik ove organizacije.

-Namera nam je bila da se ponovo okupimo, kako smo i najavili, u ponedeljak 16. novembra – kazao je Trujkić. – Međutim, tada je Sveti Đorđe, opštinska slava.

Trujkić je kazao da će, uporedo s protestima, početi i akcija prikupljanja potpisa za smenu opštinske vlasti, koju čini koalicija SRS, DSS, Vlaška demokratska stranka Srbije i Pokret „Živim za Krajinu“, čiji je predsednik Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

– Od kada smo, u ponedeljak, održali protest, spisku javnih preduzeća u Boru („Toplana“, „Vodovod“ i „Direkcija za izgradnju“), kojima je blokiran račun, pridružilo se i JP „Bogovina“ – naglasio je predsednik VSSSOB. – Od četvrtka su u JKP „3. oktobar“, koje je zaduženo za održavanje higijene u gradu, isključeni svi telefoni.

sima-s2 ZAPOŠLjAVANjA U TOPLANI

Iako se zna da JKP „Toplana“ ima višak zaposlenih, to Milutina Simića, koji je na dužnost v.d. direktora tog preduzeća imenovan pre tri nedelje, nije sprečilo da od tada u radni odnos primi – sedmoro novih radnika. Toliko o tome kako se novi menadžment preduzeća zaduženog za grejanje grada (a, radijatori su i dalje više hladni nego topli) brine o sudbini firme – ogorčen je Trujkić.

JP Toplana je, prema rečima Milutina Simića na konferenciji za novinare u Multimedijali, imala 170 zaposlenih do njegovog dolaska u to preduzeće, sada ih je, dakle 177. Podsetimo, 2002. godine, dok je Toplana bila u sastavu Termoelektrane pri TIR, radilo je 60 radnika, a grejanje je bilo i neuporedivo kvalitetnije i jeftinije.

*Na fotosima: Dragiša Trujkić (gore), Milutin Simić (dole).

Share

Ostavite odgovor