Stranka srpskog spasenja – Moja Rusija

Preuzeto: 24 sata

Šapčanin, bivši gastarbajter u SAD, osniva stranku „Moja Rusija“

U Šapcu se osniva „Moja Rusija“ sa programskim ciljem političkog zbližavanja i ujedinjenja dve zemlje, Srbije i Rusije, prenosi B92. Da osnuje ovakvu stranku odlučio se čovek koji je 22 godine živeo u Sjedinjenim Američkim Državama. Poziv Šapčanima da podrže registraciju prve pro ruske stranke, počinje na ulici. O tome su, uz detaljno objašnjenje o osnivanju i programu stranke Srpskog spasenja – Moja Rusija preko oglasa upoznati i čitaoci lokalinih novina. Osnivač stranke Ivan Isaković, koji se nakon 22 godine života u Sjedinjenim Američkim Državama vratio u rodni grad, veliki je zaljubljenik u Rusiju. To potvrđuje u osam programskih tačaka među kojima je najvažnija “Borba za ujedinjenje sa svojom Pravoslavnom majkom i Kolevkom Rusijom”. “Ruski narod je uz nas, mi ovaj voz u istoriji ne smemo da propustimo, premijer Putin i predsednik Medvdev su na čelu našeg naroda. Znači, Rusi su naš narod kao što smo i mi njihov” kaže Ivan Isaković. Osim razgovora sa ruskim ambasadorom u Srbiji, Isaković nije imao nikakvih kontakata sa ruskim zvaničnicima. Ipak, on veruje u ujedinjenje dve zemlje. “Ovo je veoma prirodan savez koji će da traje. On nikada nije ni prestao kod pravih Srba, ali smo samo imali pogrešne političare” kaže Isaković. Podršku osnivanju stranke do sada je dalo nekoliko stotina Šapčana, ali Isaković smatra da neće biti problem prikupiti 10 hiljada potpisa, koliko je po novom zakonu potrebno za registraciju stranke.

“Ovo je jedina stranka koja ustvari treba, sve druge će najverovatnije prići nama” kaže Isaković. Većina onih koji su podržali registraciju proruske stranke, poput Isakovića, osećaju bliskost sa ruskim narodom. “Rođena sam u porodici sa dosta dece, svi smo učili ruski u školi i nas su učili: Nas i Rusa dvesta miliona” kaže Šapčanka koja je došla da podrži osnivanje stranke.

Povodom osnivanja „Moje Rusije“ Ivan Isaković je nedavno dao intervju za Russia Today. Pogledajte>>>

Povereništvo u Boru

Stranka srpskog spasenja – Moja Rusija ima svoje Povereništvo i u Boru, u prostorijama Medija centra Bor u ulici Kralja Petra I br 23 (telefon: 030/444-280) i u prostorijama SUBNOR-a u Domu Kulture (telefon 030/423-878). Poverenik je novinar Brana Filipović.

Pozvani su građani Bora da se jave i daju svoj glas za registraciju stranke, ukoliko su zainteresovani. Osnivanje stranke i učlanjenje zainteresovanih predviđeno je za kasnije, nakon prikupljenih potpisa za registraciju stranke.

Share

Ostavite odgovor