„Inex Morava“ iz Niša grejaće Borane

Dogovorena nabavka uglja za celu grejnu sezonu

Milutin Simić, direktor Toplane, danas bi, nakon dužeg vremena,  trebao da potpiše ugovor o nabavci uglja neophodnog za grejanje stanova i poslovnog prostora u Boru čime bi se rešilo jednomesečno smrzavanje građana.To je izjavio Zoran Janković, pomoćnik predsednika opštine za rad sa javnim preduzećima na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Petočlana komisija, osnovana 6.novembra, zadužena za sprovođenje pregovaračkog postupka za nabavku uglja, nakon rangiranja pristiglih ponuda, odlučila se za najboljeg ponuđača, firmu „Ineks Morava“ iz Niša. Količinu od 4.000 tona uglja „Morava“ će prepustiti firmi „Vi Bo Komerc“ iz Zaječara, a sama se obavezala da Toplani isporuči dogovorenom dinamikom 26.000 tona mrkog uglja u što kraćem roku.
Prema već ranije potpisanom ugovoru sa „Kolubarom“, u borsku Toplanu stići će 15.000 tona lignita, što će sa 30.000 tona mrkog uglja biti dovoljno do kraja grejne sezone.
– Razlika između početnih i dogovorenih cena ugljeva je 44,1 milion dinara, što je velika ušteda. Za ovaj novac se, na primer, može remontovati kotao i izmenjivač toplote – naglasio je Zoran Janković.

Share

Ostavite odgovor