GRADSKI PARK SE PO ZAKONU UNIŠTAVA

Jedini gardski park-muzej sa 30 eksponata- rudarskih i metalurških mašina i opreme u Boru i Srbiji  uskoro će nestati, jer će  biti izgrađeno 16, možda i više manjih zgrada koje će poslužiti za prodavnice, advokatske kancelarije i zanatske radnje. To je još 2002. godine odlučila Skupština opštine, a  početkom ove godine  setili su se i nabavili uredne dozvole  preduzimljivi preduzetnici i advokati. Protiv takve odluke lokalnih vlasti  grčevito se bore Muzej rudarstva i metalurgije i starnka zelenih. I mnogi građani osuđuju uništavanje zelenih provršina i još jednol kažu, ruglo u centru grada.

-Juče su dolazili predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i tražili skupštinsku odluku. Kada su dobili taj papir i videli da nije Zakon prekršen dali su zeleno svetlo za nastavak radova.  Na taj način otklonjena je svaka dilema. Moje privatno mišljenje nije važno i zato smatram bespotrebnim svaki komentar- rekao je na današnjoj konferenciji za medije Branislav Rankić, predsednik opštine Bor.

Miroslav Pajić, predsednik Timočke stranke zelenih rekao nam je da će se obratiti Međunarodnom sudu u Strazburu i zatražiti da se poništi opštinska odluka o gradnji u parku i uništavanju životne sredine u Boru, ekološki najcrnjoj tački u Evropi.

Share

Ostavite odgovor