OPŠTINSKI SUD SE SELI U INSTITUT?

Preuzeto: Borski problem

Institut za rudarstvo i metalurgiju BorU Upravnu zgradu Instituta za bakar i metalurgiju, površine 6.000 kvadrata, na sedam spratova, uključujući i prizemlje, mogao bi uskoro da se useli borski Opštinski sud i Borski okrug sa pripadajućim inspekcijskim službama. Radnici borskog instituta su se već ranije preselili u manji i adaptirani prostor, primeren znatno manjem broju zaposlenih.

Kako je Institut u državnom vlasništvu, a samim tim i sva imovina koju poseduje, država razmišlja da u taj vrlo ekskluzivan prostor useli one svoje institucije koje u Boru nemaju adekvatan radni prostor.

– Institut trenutno ima 202 radnika, od čega je polovina sa srednjom stručnom spremom, a druga sa visokim obrazobanjem. Po nekim preliminarnim procenama višak je 70 do 80 radnika. Nama za sve naše radne aktivnosti sasvim odgovara prostor u kome smo se preselili, tako da je upravna zgrada ostala prazna i na državi je da joj odredi dalju namenu. Nezvanično se pominje i da bi u nju mogao da bude useljen Opštinski sud i Borski okrug- rekao je za “ Borski problem“ dr Mile Bugarin, zamenik direktora Instituta za bakar i metalurgiju u Boru.

Ukoliko bi do realizacije ove ideje došlo, prostorije za svoj rad bi u zgradi dobili i borski advokati, tako da bi građani na jednom mestu mogli brže i efikasnije da obave sve svoje potrebe.

Još 2007. godine je postojala ideja da se Upravna zgrada Instituta renovira i pretvori u hotel. Za to je u tom trenutku nađena opravdanost u činjenici da se objekat nalazi neposredno uz Sportski centar, a u prilog nameri je išla i oklolnost da Bor tada nije imao ni jedan hotel u funkciji.

Share

Ostavite odgovor