DR TRUJIĆ ILI DARKO MIHAJLOVIĆ

Pred  Skupštinu  borskog DS-a zakazanu za 29. novembar

Vlastmimir TrujicDarko Mihajlovic

Nekada veliki državni praznik, 29. novembar, mnogo će značiti za borski DS. Tog dana održaće se izbori , a ova partija na vlasti u Srbiji dobiće novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom. Od četiri kandidata za čelnika, dvojica su u prednosti. Prvi je dr Vlastimir Trujić, direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju, drugi je dipl. inž. Darko Mihajlović. Oni će ukrstiti koplja u , najverovatnije, tajnom glasanju, a ko pobedi naslediće bivšeg predsednika opštine Srđana Marjanovića.

Očekuje se da Mihajlović sutra uveče, utorak, u velikoj Sali Doma kulture , sa svojim , uglavnom mladim, pristalicama, održi Konvenciju i skrene pažnju javnosti na odlučnost da je izuzetzno zainteresovan za mesto predsednika DS, a kasnije i za glavnu funkciju u opštini. Mihajloviću je aposlutno jasno da će, nakon izbora u DS, započeti grčevita borba za promenu  vlasti na lokalu. „Žuti“ sa 11 odbornika uz kolicionog partnera SPS sa tri i Vlašku demokratsku stranku sa isto toliko odborničkih mesta mogu , uz malu podršku svog vrha, da nakupe 17 mandata, a 18., po mnogo čemu sudeći, čeka ih u DSS. Na taj način srušila bi se aktuelna vlast. Drugačije, skloni smo verovati, ne razmišlja ni dr Trujić. Mada uvođenje Prinudne uprave opoziciji najviše odgovara. Ipak, novi izbori za SO bili bi najbolje rešenje za sve.

U svakom slučaju, DS dobija novog šefa koji će, uz pomoć Siniše Puljecevića, novog predsednika Okružnog odbora DS i načelnika Borskog okruga i ostale iz iste ekipe, biti neuporedivo značajnija snaga od sadašnje.

Share

Ostavite odgovor