ULAŽU U HOTELE

Preuzeto: Novosti

Megatrend univerzitet gradi kompleks na Staroj planini

Knjaževac – Turističko naselje na Staroj planini, na lokaciji Konjarnik, gradiće Megatrend univerzitet, vlasnik Miće Jovanovića – saznaju „Novosti“.
Megatrend se obavezao da u narednih pet godina investira 30 miliona evra u izgradnju hotelskog smeštaja (koji će se prostirati na 22.000 kvadrata), kapaciteta oko 400 ležajeva, ali i prateće sportsko-rekreacione, zabavne i komercijalne objekte.
Po informacijama našeg lista, Megatrend je, u konkurenciji još jedne firme pobedio na tenderu, i narednih dana, nakon dobijanja saglasnosti Direkcija za imovinu, sa njima će i zvanično biti potpisan ugovor o izgradnji turističkog naselja na Staroj planini.
Na Staroj planini u toku je asfaltiranje od Konjarnik do Crnog Vrha, kao i do tek napravljenog veštačkog jezera, za šta je država obezbedila 25 miliona dinara. Za vodosnabdevanje budućeg turističkog kompleksa, kao i fabriku za prečišćavanje otpadnih voda biće uloženo dodatnih 11 miliona dinara.
Država je do sada finansirala i postavljanje žičara, uređivanje ski-staza i izgradnja preteće infrastrukture. Inače, skijaški centar Babin zub na Staroj planini već ima izgrađene ski-staze na Konjarniku, Sunčevoj dolini i Markovoj livadi.

LJ. T.

Share

Ostavite odgovor