Tribina – Germanijum GE-132

Medijacentar Bor, ul. Kralja petra I br. 23, četvrtak 26.11.2009  u 18 sati, tribina :

Tema: Germanijum Ge 132 – predavač:Dr Petar Solar

Organski oblik koji se danas smatra jednim od najvećih otkrića u nutritivnoj terapiji malignih bolesti.

Kako Ge 132 deluje:

Smatra se najjačim prirodnim antioksidansom. Antioksidansi su oni atomi koji lako otpuštaju tj. predaju elektron slobodnom radikalu, kome u poslednjoj orbitali nedostaje elektron. U stanjima stresa se oslobađa ogromna količina slobodnih radikala, koji nesmetano prolaze ćelijsku membranu i dolaze do jedra, gde čine veliku štetu ćeliji inicirajući njenu nekontrolisanu deobu, tj. nastanak malignih tumora. Proces nekontrolisanih deoba ćelija nastaje zbog pada koncentracije kiseonika u ćelijskom jedru.

Dr. Otto Warburg je ustanovio da ćelije raka ne mogu da metabolišu kiseonik, tj. razvijaju se samo u anaerobnim uslovima(bez prisustva kiseonika). Ovaj nemački nobelovac je ovim otkrićem potvrdio mišljenja da slobodni radikali vezujući kiseonik u jedrima ćelija direktno omogućavaju razvoj karcinoma.

Ge132 ima u svom sastavu 3 atoma kiseonika, što ga čini vrlo efikasnim davaocem elektrona, tj. antioksidansom. Spaja se sa slobodnim radikalom i izbacuje ga iz tela putem urina. Tako se 20-30h nakon uzimanja veliki deo Ge132 nalazi u urinu, što isključuje neželjene nuspojave.

Ge132 povećava efikasnost korišćenja kiseonika na ćelijskom nivou, pa tako poboljšava mnoge hronične procese kao što su:

* Reumatoidni artritis
* Srčana insuficijencija, angina pektoris, hipertenzija, arterioskleroza
* Apopleksija
* Diabetes
* Astma
* Parkinsonova bolest
* Cerebralna skleroza
* Epilepsija
* Očne bolesti(glaukom, katarakta, inflamacija mrežnjače i očnog nerva) i dr.

Studija objavljena u Journal of Interferon Research zaključuje da organski germanijum vraća normalnu funkciju T i B limfocitima, jer direktno stimuliše produkciju interferona. INTERFERON je veoma jak antikancerogeni agens. On stimuliše rast i sazrevanje NK ćelija(prirodne ubice), iz kojih se razvijaju antitela, pa samim tim i antitela protiv kancerske ćelije.

Share

Ostavite odgovor