DARKO MIHAJLOVIĆ NAJJAČI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA

Izbori u  borskom DS  sutra od 8 do 18 sati

Borski DS sutra , nakon 18 sati, dobiće novog predsednika i novi Opštinski odbor od  21 člana. Oko 380 članova (svi koji su uredno plaćali članarinu) moći će da glasaju od 8 do 18 sati i to za tri kandidata za predsednika: dr Vlastimira Trujića, dr Žiku Golubovića i dipl. inž. elektrotehnike Darka Mihajlovića. Kako nezvanično saznajemo, na listi za novi Opštinski odbor nema dojučerašnjih vedeta ove stranke na vlasti, Ivice Golubovića, Dragana Strilića i Slaviše Karabaševića. Među članovima za najuže rukovodstvo našao se, od „starih“, jedino Srđan Marjanović.

DarkoOd tri predložena kandidata za čelnika, najviše šansi, po slobodnoj proceni, ima Darko Mihajlović, ne samo što je najmlađi, pa i najiskusniji u političkoj praksi.  On je na vreme napustio redove Ničićevog Pokreta (ranije je bio blizak sa liberalima Dušana Mihajlovića ) i ogradio se od politike koja, bar u Boru, nema bogzna koliko pristalica.  Štaviše, Ničićevih i Mirkovićevih istomišljenika je sve manje, tako da Mihajlović, zasigurno, nije u tom lokal-patriotskom jatu koje se ovih dana najviše širi u Negotinu i okolini. Naravno , oni i u Zaječaru ne gube ranije stečeni politički primat.

No, danas i ovde je najvažnije ko će preuzeti poljuljani DS, partiju koju i ovog časa potresa više struja, opcija i interesa.

Zašto su ovi izbori toliko bitni za „žute“? Najpre da stablizuju redove i krenu ispočetka, jer su dosadašnji, odavno istrošeni kadrovi, predugo i nezasluženo vladali i gubili poverenje, ne samo svog članstva, nego i svih ostalih građana. Nedavni izbor Siniše Puljecevića za predsednika Okružnog odbora DS-a neće puno značiti za Bor, više će pomoći negotinskim demokratama da zaustave agresivne Ničićeve „narandžaste“.

Darko Mihajlovic BorOvde će Darko Mihajlović sa mlađim pristalicama imati najviše šansi i mogućnosti da promeni vladajuću žabokrečinu i kontraverzno rukovođenje opštinom, gde aktuelna koalicija „igra“ na tankoj žici. Nije li ovo vreme i da novi ljudi dođu na vlast i da opština Bor krene u boljem i sigurnijem pravcu. Da li će Mihajlović (više nije reč o mladom i perspektivnom kadru, već političaru s dovoljno iskustva i hrabrosti) odmah nakon izbora pokušati da  se, uz podršku socijalista i VDSS kao prirodnih političkih partnera DS, domogne vrha u lokalnoj samoupravi, najbolje će se videti već posle prvih izjava sutra uveče. Verujemo da bi Mihajlović najbrže i najelegantnije  povukao najsmelije i najbolje poteze u promeni sadašnje opštinske vlasti koja naglo gubi poverenje i u sopstvenim redovima. Ne samo zbog gužve i bruke s Toplanom , ugljem i grejanjem.

Dr Trujić, takođe, nije slab kandidat, ali, čini se, on nije toliko zainteresovan, niti je interesno blizak opštinskom kormilu. Njega više brine Institut i RTB, gde može , i mora, struka da bude u prvom redu i gde su veće mogućnosti prodora ka državnim institucijama. Iako je već devetu godinu prvi čovek Instituta za rudarstvo i metalurgiju, ne bi mu škodilo da tu, u novoj organizaciji, ostane još koju godinu i da se približi RTB kao državnoj firmi od posebnog značaja i interesa.

Treći kandidat, stomatolog Golubović, s najmanje je šansi da se domogne „trona“, mada se ni on sam, bar do sada, nije previše borio za to i takvo mesto. Ipak, oduzeće nemali broj glasova obojici ostalih kandidata, što će jedino doprineti demokratskoj varijatni samog izbornog čina.
Naša prognoza je – POBEĐUJE DARKO MIHAJLOVIĆ i jedno s njim dolazi novo vreme borskog DS. A bilo je i krajnje VREME!

M.D.B.

Share

Ostavite odgovor