APLAUDIRALO 500 POBORNIKA OLAROVE PESME

Održana „Olarijada 2009“ u Slatini

AUTOR: D.Popaz

Grupna slika

Goran ZivkovicPred prepunom  salom Doma kulture u Slatini, pred oko 500 posetilaca iz tog i okolnih mesta, aplaudiralo je takmičarima i gostima za izbor najbolje otpevane pesme čiji je autor legendarni pevač vlaških pesama , Slatinjanin, pok. Branko Olar. Puna četiri sata smenjivali su se pevači iz Bora, Slatine, Dubočana. Tande, Negotina, Kučeva, Petrovca, Metovnice, Luke, Brestovca, Ćuprije, kao i gosti u revijalnom programu: Staniša Paunović, Benko Paulić, Ljubinka Dudejić, Dragan Prvulović i Milija Gudžić…

Ziri

Stručni žiri je za pobednika ovogodišnje, devete „Olarijade“ porglasio Gorana Živkovića iz Slatine. Drugi je Javor Cokić iz Luke a treći Zoran Jonović iz Dubočana. Četvrto mesto pripalo je najmlađem učesniku manifestacije  Dragani Mitrović iz Kučeva. Specijalnu nagradu dobili su unuci Branka Olara, Borko i Anđela.

Borko i Andjela Olar

Organizatori „Olarijade 2009“ bili su Centar za kulturu, Medija centar Bor, KUD „Branko Olar“ , MZ Slatina i porodice Olar i Janošević. Ovoga puta sponzori su bili opština Bor, Nacionalni savez vlaške nacionalne manjine Bor i Toplana. Nagrade je obzbedila sestra Branka Olara Stana Janošević.

Share

Ostavite odgovor