SA „ЈEZERA“ KRADU I BAKARNI KROV

Hotel na Borskom jezeru i dalje propada

Hotel jezero copy

Velelepni hotel „Jezero“ na Borskom jezeru već šest godina je zaključan i nikome ne služi.  Hotel sa plažama i okolinom, vlasništvo RTB Bor, izdato  je 1. maja ove godine na gazdovanje Sportskom centru „Bor“, ali su vrata bila otvrena samo jedan dan. Posle je sve bilo po starom – niko nije brinuo, niti ga je zanimala sudbina zdanja sa 250 postelja, sportskim terenima, bazenom, kuglanom, velikim terasama, ogromnim holovima… Jedno vreme zgradu su čuvali ljudi iz RTB, kasnije su radnici Sportskog centra preuzeli tu odgovornost, danas se opet ne zna ko je zadužen za sudbinu prekrasnog objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, u hotelu je mnogo nameštaja, električne instalacije, kuhinjskih stvari, delova iz soba i raznih alata i pribora pokradeno i odneto u nepoznatom pravcu. Ostali su bezmalo goli zidovi. Poslednjih dana slika je još tužnija: lopovi su počeli da skidaju bakarni krov sa zdanja. Pre neku godinu isti taj krov je kombinat bakra ponovo postavio i debelo platio, jer je prokišnjavao i voda se slivala u sobe na poslednjem spratu. Danas, najverovatnije, nema čuvara, jer se poseže i za bakarnim limom na krovu, što naša slika najbolje pokazuje. Nažalost, u RTB nikako da se odluče kad će i kako prodati ovaj, nekada reprezentativni  objekat, jer njima, očigledno, nije potreban.

Postoji li odgovornost i kazne za rukovodioce za nečuvanje društvene imovine? Po zakonu – postoje, ali se kod nas, i ne samo  u ovom slučaju – ne primenjuju.

Share

One thought on “SA „ЈEZERA“ KRADU I BAKARNI KROV”

Ostavite odgovor