DARKO VEĆ TRČI POBEDNIČKI KRUG

Darko MNedeljni izbori u borskom DS za predsednika pokazaće da je Darko Mihjalović u prednosti nad  lekarom stomatologom Žikom Golubovićem, ne samo što je mlađi i iskusniji u politici, nego je i hrabriji i spremniji da uđe u trku za novu opštinsku vlast.

Darko Mihajlović ulazi na velika vrata u DS i to na čelnu poziciju bez obzira na sve zakulisne i ostale radnje kakve samo politika može da smisli i usloži. Dr Žika Gholubović, iako sa jakim lobijem jedne populacije, nije taj kalibar koji će zasukati rukave i  zbrisati aktuelnu, nepopularnu i nekvalitetnu vlast u gotovo svakom pogledu. Neće to Mihajloviću biti vazda teško, jer, sem Milutina Sinmića, zaista odlučnog i sposobnog rukovodioca, sadašnja vlast nema drugih , kadrovskih aduta. Već zreli političar, Darko Mihajlović imaće u bici za osvajanje lokalne vlasti protiv sebe 12, ne kao do nedavno 13 radikalskih odbornika, Ničićeva tri i isto toliko iz VDSS-a, mada se zna da se  ovi poslednje neće lako odreći  demokrata koji su im uvek bili od podrške. Uz najverovatniji jedan glas DSS-a i siugurni SPS, Darkovi „žuti“ mogli bi lako da preteknu sadašnju političku vlastodržačku koaliciju. I najnovija odluka Boška Ničića da se pridruži G-17 i,  samim tim, i DS-u, nije bez značaja. To samo još više ugrožava radikale i njihove sledbenike, mada im nije prijatna ni Tadićeva poruka da u Srbiji postoje predsednici opština koji bi morali najhitnije da se poprave ili će biti smena i komplikacija. Da li se to odnosi i na nesalomivog Branislava Rankića nije poznato, ali je zaisugurno da  mu nije prijatno. Rankićevi radikali u Boru iz dana u dan gube rejting i pitanje je kako uopšte funkcioništu. Njihovo vreme je prohujalo s vihorom i to je jasno i vođama i članstvu. Da li će se prešaltovati – što pre to bolje – u Nikolićev tabor naprednjaka ili u Ničićevu i Dinkićevu kombinaciju, najviše zavisi od njih samih. Ovakvi kakvi jesu nemaju šansu na sledećeim izborima da dobiju i jedno jedino odborničko mesto.
Zato je najboilje da se demokrate masovno opredele za Mihajlovića koji je i na poslednjoj konvenciji u Domu kulture rekao da ima podršku u vrhu stranke i da svaka zavera iz suprotnog   ešalona / misli se na dr Golubovića /  neće proći glatko. Gospodin Mihajlović , poznato je, s manje i više uspeha bavio se politikom, nije tako žustro i pompezno menjao taktiku i dresove, sve je to bilo smišljeno i na korektnoj osnovi. On je i jedan od retkih demokrata koji neće zaboraviti zasluge ni jednog Siniše Ivaškovića, kao osnivača stranke u Boru, ni svakog drugog koji je časno i čestito podizao ugled i borio se za istinske vrednosti.

Konvencija je pokazala da je Darko Mihajlović izrastao u lidera, da ima dovoljno znalačke agresivnosti i taktike za pridobijanje  neodlučnih i politički nespremnih. On uliva popverenje, što se ne može ni slučajno reći za bilo kojeg drugog iz istog tabora, pogovotu za lekara Golubovića koji je, čini se, pod pritiskom moćnih oligarha u „igri“ i koji se, garantovano, neće snaći u ulozi lidera, pogovotu u današnjim, nespokojnim vremenima. Gospodin zubar je , verujemo, majstor svog zanata i zato treba da ostane gde jeste – u svojoj oridinaciji! Bilo bi to bolje i za njega i za Partiju. Uostalom, vreme će pokazati ko je u pravu, pa živi bili, pa videli.
Mihajlović poseduje i još jednu neskrivenmu osobinu važnu za savremeno vreme: on je zaista stručnjak u oblasti informatike i informisanja. Poznavalac je prilika u gradu gde je rođen i nije uprljao ni svoju ličnost, ni obraz svojih kolega i istomišljenika. On može uspravno da se nosi sa svim ostalim liderima, od Nikolikćevih naprednjaka do socijalista i samo je za koplje ispred, nikako iza njih. Uz podršku Beograda jedini može da vrati poverenje u DS koje je odavno izgubljeno, ne samo u Boru, nego i celoj Timočkoj Krajini. To Siniša Puljecević i Đorđević „Novi stil“ iz Negotina ne mogu ni slučajno. Ni u Zaječaru nisu spremni da dignu glas i krenu u odlučnije osvajanje vlasti i dizanje rejtinga demokratama. Mihajlović je jedini koji bi mogao da se nosi sa prevejanim Ničićem, već istrošenim Rankićem, mudrim Popovićem iz Majdanpeka i sličnima iz političkog miljea s područja Timoka i Krajine.

Mi, eto, već vidimo Draka Mijalovića kako trči počasni, pobedonosni krug. Ukoliko se to i ne desi, njegova većina / 14 od 21 člana /u Opštinskom odboru nije za potcenjivanje. Naprotiv.

Share

Ostavite odgovor