Ničić od Tome i Čede do Dinkića

Izvor: Kurir

Boško Ničić prešao je u politici dugačak put, od saradnje s Duškom Mihajlovićem i Vukom Draškovićem, preko podrške Čedi Jovanoviću, a onda i Tomi Nikoliću, do najave zajedničkog nastupa s Mlađanom Dinkićem!
Ničić je devedesetih bio poslanik Nove demokratije, a onda i Liberala Srbije. Zatim je oformio pokret „Živim za Krajinu“, s kojim je bio partner SPO na republičkim izborima. Potom je podržao lidera LDP u kampanji „Srbiji se žuri“ 2005, a onda i Nikolića kao kandidata SRS za predsednika 2008. godine. Danas je Dinkićev saradnik.

– Nismo bili politički prijatelji, ali udružićemo se zbog Srbije. U Dinkiću sam našao političkog saborca. Bio je prvi ministar koji je odškrinuo vrata saradnje Zaječara s republikom – poručuje Ničić. Na pitanje da li mu iz G17 plus zameraju što je podržavao Tomu Nikolića, daje odrečan odgovor.

– A zašto bi me zbog toga kritikovali? To je bila politička odluka, ne moja, već mog pokreta. Ispostavilo se da je bila pogrešna, i to ne kažem da bih se iskupio pred G17 plus, već zato što je Nikolić odmah nakon izbora krenuo na mene, iako sam ga ja jedini od dosovaca podržao. Sada o meni priča kao o najgorem gradonačelniku. Treba ga pitati zašto je pljunuo na ruku koja mu je bila pružena – ističe Ničić.

Mlađan Dinkić pak tvrdi da će u Zaječar dovesti velike i ozbiljne evropske investitore i da je država spremna da svakom takvom investitoru da od tri do pet hiljada evra po radniku.
I Ničić i Dinkić potvrdili su da će njihove dve stranke nastupiti zajedno na sledećim izborima, kad god bili raspisani.

Share

Ostavite odgovor