Demokrate pred reformom

Preuzeto: Kurir

DemokrateNa sednici Glavnog odbora DS izostala prozivka ministara koji rade loše. Tadić najavio promene unutar stranke i poručio funkcionerima da ih čekaju suze i znoj

BEOGRAD – Očekivanja da će na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke predsednik Boris Tadić očitati bukvicu ministrima iz njegove partije koji ne rade dobro nisu se ispunila. Ipak, prvi čovek DS je ovom prilikom najavio reformu stranke i poručio svim funkcionerima da ih čekaju suze i znoj.

– Dugo sam analizirao situaciju i smatram da samo centralizovan DS može da sprovede decentralizaciju. Demokratska stranka mora da se reformiše i ovom prilikom pozivam odbor da do naredne skupštine razmišlja o tome! Želim da vam poručim da stranku čekaju velika i teška dela, te vam obećavam znoj i suze – poručio je Tadić.

Govoreći o Statutu Vojvodine, Tadić je naglasio da su u ovoj stranci postojale iluzije o prenosu nadležnosti pokrajini, jer je to evropski trend, nakon čega je čak tri puta ponovio da evropeizacija nikako ne znači rušenje državnog poretka, te da su oni koji su tako govorili – promašili temu.

– Želim da znate da ćemo se suprotstaviti svakome ko bude pokušao da ugrozi stabilnost i funkcionisanje zemlje – naglasio je lider demokrata.
Kao osnovni postulat politike DS u narednom periodu predsednik Srbije naveo je odbranu suvereniteta i integriteta zemlje, zatim put ka Evropi, regionalizaciju i decentralizaciju.

– Idemo u pravcu regionalizacije i decentralizacije, ali imperativ iznad toga je očuvanje državnog poretka. Lično ću preduzimati akcije protiv onih koji idu protiv postulata stranke – ponovio je Tadić.

Prvi čovek zemlje takođe je napomenuo da su građani Srbije ponekad nezadovoljni radom Vlade.
– Vlada bi trebalo da radi tako da građanima pokaže da je to njihovo nezadovoljstvo bilo neopravdano. Želim da budem optimista da Prelazni trgovinski sporazum Srbije i EU može biti odmrznut do kraja ove godine. Ovom prilikom takođe tražim od državnih funkcionera da se uzdrže od kritikovanja Holandije ili bilo koje druge države – poručio je Tadić.

Share

Ostavite odgovor