);

REFORMISTI I ZUBARI

demokratska-stranka-logo-498Današnji, ponovljeni  izbori u DS pokazaće da je Darko Mihajlović čovek od poverenja i političar spreman do podrži reforme u svojoj stranci, ali i spsoban da, uz  proverene saradnike, preuzme odgovornost za uspešnost lokalne vlasti. Drugi kandidat, dr Žika je samo uspešan – zubar!

Današnji, po drugi put izbor za novog čelnika DS nije ni blizu onog od pre samo nedelju dana. U međuvremenu se došlo do nekih bitnih saznanja, od izjava Borisa Tadića da je spreman za reforme u stranci i kritike „svojih ministara“ do tihog ulaska na mala vrata onih kojima su odavno zatvoreni svi ulazi u  demokratski prostor. Nije se teško setiti vremena Dragana Takova i još nekih pojedinaca iz iste opcije koji su najureni iz DS-a, nekima je crveni karton  pokazan za sva vremna. Ulazak u opciju koje je u državi na vlasti i u ogromnom delu lokala, nije naivno. To puno znači, pogotovu onima koji žele da se na taj način približe mogućnostima lakog bogaćenja i privilegija. Pokušaj da se na volšeban način , ovde, u Boru, domognu Nikolićevog SNS, srećom je osujećen i blagovremeno propao. A bilo je minut do 12. Sada se nešto slično događa u DS, ali mnogi o tome i ne razmišljaju. Prilaze izboru  lokalnog lidera opredeljujući se za čoveka, za ličnost, a tek potom za ovu ili onu struju unutar jednog političkog bića. Tek kasnije doznaju šta se „iza brega valja“. Da i u ovom slučaju ne bi bilo sličnih podmetanja i podvala, trebalo bi, i mlađi i stariji DS-ovci, sa manje ili više partijskog staža, dobro da razmisle. Jer, kasnije – biće prekasno . Najmanje zbog dr Golubovića stvari mogu da se okrenu naopako i da borski DS, još jedanput u poslednjih pet godina, doživi debakl i  skrene ka vodama koje teku mimo matice.
Tadić je poručio da će DS brzo uvesti centralističku atmosferu, ne najgrublju i najnepopularniju, nego, koliko se može razumeti, diciplinovaće se do mere koja garantuje stabilnost i sigurnost. Previše popuštanja i bahatosti, nepormišljenosti i cepanja na nacionalnim i još nekim osnovama, nije, niti može da bude valjano. Regionalizacija i evropske integracije koračaju ruku pod ruku, brže nego što se msili, ali to ne znači da neko treba da ide žurno grabeći ispred i ne čakajući red i raspored.
Bez previše zaobilaženja, dr Golubović, ukoliko i dobije većinu, neće lako preuzeti Opštinski odbor, niti će on, i uz dovoljnu dozu volje i rešenosti, postati glavni i prvi u toj ekipi koja ga nesebično podržava. Biće upotrebljen u interesu drugih, što je pogubno i za Partiju i njegovu profesiju. Da li je svetan  mutivoda iz ranijeg poerioda koji se, izgleda, opet pojavljuju, ali danas jači i beskompromisniji nego ranije. Oni su danas iskusniji i odlučniji. Sada im je više nego ikada potrebnija vlast, jer ranije je nisu , bar po svojem mišljenju, do kraja iskoristili. Danas im imeprije nisu bogzna koliko snažne i treba ih što hitnije preobraziti i postaviti na čvršće temelje ili će se ostati bez  čvršće podloge. Doktore, teške su to rabote i vruća su ovo vremena za početnike. Darko nije početnik, niti je u lobiju koji je u najmanju ruku nezahvalan ne samo za loklanu sredinu. On zna šta hoće i šta mu je činiti, ostali, poznati su još kako, ne drže kurs koji vodi boljitku. Bez obzira na ideologiju koja se kosi i sa DS-ovim  „pravcima razvoja našeg društva“!

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !