BORSKI DS U ĆORSOKAKU

demokratska-stranka-logo-4982

Nakon jučerašnjeg izbora dr Žike Golubovića za predsednika Opštinskog odbora DS u kojem ima manjinu, ovoj Partiji preti raskol i bezizlaz iz ćorsokaka koji najviše odgovara lošoj, lokalanoj vlasti na čelu sa radikalima i „narandžastima“.

Politički početnik i amater , dr Žika Golubović pobedio je iskusnijeg i visprenijeg Darka Mihajlovića na jučerašnjim predsedničkim izborima u borskom DS-u ne zato što je to bila opšta ili vidno većinska volja glasača ( od njih 388, glasalo 90 odsto ), nego što je tih presudnih 14 glasova „pridodato“ iz prof. Trujića ekipe koja  se, u sprezi sa nekim ranijim i aktuelnim, sumnjivim  elementima, iz sve snage borila da se postigne ovakav rezultat. Baš taj glasački ishod najviše odgovara Rankićevim radikalima i Ničićevim „narandžastima“ da i dalje ostanu na vlasti i pokažu kako i od njih ima nespremnijih i nesložnijih. Agonija vlasti u Boru, zbog DS, biće produžena, a radikali će likovati, jer imaju i zašto – najveći Rankićev politički protivnik ( setimo se ranijih izbora ) Darko Mihajlović neće tako brzo izaći na crtu, što će oni, koalcioni poluprijatelji , iskoristiti da se održe još koliko-toliko u  foteljama.  Dr Žika nije im , ni blizu Darka, protivnik i ukoliko vrh  DS u Beogradu ne preduzme hitne mere i, bar donekle, ne sredi stanje, mogući su veći potresi.  Mihajlovićevih 14 mesta u Opštinskom odboru naspram sedam Golubovićevih, nije šala i to može da bude ogroman kamen spoticanja. Jer,  na čelu sa dr Golubovićem i njegovim pristalicama i istomišljenicima po osetljivim pitanjima,  DS će se samo  približiti VDSS,  a trebalo bi da  bude obrnuto. Uz njih je, po već ustaljenoj šemi , i SPS, što bi bilo dovoljno da se krene u novo osvajanje vlasti. Ipak, Darkovi sledbenici neće se tako lako opredeliti za Golubovićevu struju potpomognutu spolja, što će, skloni smo verovati, zaustaviti svaki pokušaj stvaranja boljih uslova za demokratiju i opšti razvoj grada i opštine. Mihajlović, pa i Golubović, trebalo bi već danas da se oglase u javnosti i iznesu svoje stavove i mišljenja, mada je nešto već rekao predsednik Izborne komisije, što , ruku na srce, nema neku vrednost. Njih dvojica moraju da istupe i , što pre to bolje, vidi kuda će i sa kojim  valjanim kapacitetima,  dalje. Ne smeju da zaborave da su radikali juče ostali bez cenzusa u Kostolcu i na Voždovcu i da je njihovo vreme prošlo. Taj momenat trebalo bi da se iskoristi i krene u snažniju akciju. Ukoliko se  to ne desi, što je vrlo moguće, onda smo „džabe krečili“, onda je intervencija Dušana Petrovića, glavnog partijskog čoveka, pa i samog Borisa Tadića, neizostavna. Ne veruje se da bi neko treći i slabijeg autoriteta mogao da donese presudnu odluku. Da bi se spaslo što se spasti može, raspuštanje organizacije i uvođenje neplaniranog reda i rasporeda, u takvim situacijama, najbolje je rešenje.
zika_golubovic_dsGolubovićevi „golupčići“ lepo raspoređeni na više strana morali bi da znaju da Darko Mihajović nije izgubio ni rat, ni bitku! Nije li vreme da u Beogradu vide šta im se to događa sa DS u Zaječaru, Negotinu, Knjaževcu, Boljevcu, sad i Boru? Oni su bez Timočke Krajine, što može da bude loše ne samo po njih…?

Share

Ostavite odgovor