DINKIĆ: NIKOG NEĆEMO POŠTEDETI-HAPSIĆEMO KOGOD JE OŠTETIO RADNIKE

Mlađan Dinkić pozvao Ivicu Dačića da uhapsi tajkune koji uništavajuradnike, Dačić kaže da je krivac onaj ko je donosio zakone koji štite vlasnike

Thumb_MS-24583341IZVOR: Kurir

Ministri ekonomije i unutrašnjih poslova Mlađan Dinkić i Ivica Dačić opet su u klinču! Ovoga puta zbog Milomira Joksimovića, poznatijeg kao Miša Omega, bogataša koji ne plaća plate radnicima GIK „1. maj“.

– Očekujemo od Ivice Dačića da ono što javno priča i uradi – da uhapsi one koji su opljačkali i uništili radnike. Neka konačno pređe s reči na dela – ističu za Kurir u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i dodaju da niko ne može da se igra s državom i radnicima.

Ivica Dačić, s druge strane, u izjavi za naš list podseća da su svi zakoni koji su doneti posle 2000. godine na strani vlasnika firmi i tajkuna.

– Najodgovorniji za to su oni koji su kreirali sistem u poslednjih devet godina. Danas veliki broj tajkuna uživa u svom bogatstvu, uništavajući pri tom preduzeća i radnike. A zašto? Zato što novopečeni vlasnici za kupljene firme ne odgovaraju svojom imovinom, već onim što su zatekli u preduzeću. Oko pomenutog slučaja vezanog za Milomira Joksimovića policija i drugi organi rade svoj posao i utvrđuju da li ima krivičnog dela. Svi će biti na tapetu, gde god da su radnici oštećeni! – kaže Dačić i dodaje da to neće rešiti problem radnika i da je to van nadležnosti MUP Srbije.

Ministar policije tvrdi da ni on ni ljudi iz njegovog okruženja nisu bliski s Milomirom Joksimovićem.

– Ja u u životu nisam video tog Mišu Omegu! On nema nikakve veze ni sa jednim mojim saradnikom. I da ga znam, svako ko je prekršio zakon će odgovarati – naglašava Dačić.
Radnici GIK „1. maj“ već danima blokiraju prugu zbog 11 neisplaćenih zarada. Ovo preduzeće iz Lapova kupio je Milomir Joksimović alijas Miša Omega.

MIŠA OMEGA: ČIST SAM KAO SUZA
Milomir Joksimović kaže za Kurir da se ne plaši da će biti uhapšen, jer je „čist kao suza“.
– U svim mojim firmama i preduzećima moje dece je sada kontrola. Pritiskaju sa svih strana! Ministar Dinkić izgleda nije ekonomista, već, moram to da kažem, laik kada tako govori. Poznato je da ne mogu ja da dugujem svojom imovinom, već preduzeće. Zaista ne želim da učestvujem u političkim sukobima – kaže Miša Omega.

Share

Ostavite odgovor