САПШТЕЊЕ ДСС БОР

     dss bor                           

 

ОПШТИНСКИ  ОДБОР  БОР           

Бор, 13.12.2009. године

 Протеклих дана грађани општине Бор су имали прилике да јасније сагледају „велика достигнућа“ Покрета „Живим за Крајину“ која су се првенствено огледала у настојањима да се новац из општинског буџета и јавних предузећа искористи за задовољење потреба својих кадрова.

  Најновија дешавања у ЈУ „Спортски Центар Бор“су драстичан пример где Покрет „Живим за Крајину“ злоупотребљава руководеће место (в.д. директор) ради запошљавања својих кадрова из целе Тимочке крајине (па и шире) чиме крши договорене принципе по којима ће се запошљавање у новоформираној јавној установи“Спортски Центар Бор“ првенствено вршити из редова бивших запослених уважавајући притом њихово социјално стање и стручност.

 Прича о јавној набавци угља је по свом току пре прича за Гиниса јер се прећуткују чињенице да су у Комисију за набавку угљева  именована два члана покрета „Живим за Крајину“ при чему је председник те Комисије био Сараковић Синиша (као члан Покрета).

 Сараковић Синиша ниједног тренутка није имао примедбе на ток преговарачког поступка да би неколико дана након завршене процедуре и потписаних уговора са најповољнијим понуђачем инсистирао у име Покрета да се ујаку њиховог функционера-потпредседника Покрета, додели набавка угља мимо законске процедуре у укупној вредности од 70-80 милиона динара (минимум 10.000 тона угља).

У поменутој Комисији ДСС није имао свог члана.

Ничим прозван, вероватно из осећања моралне одговорности, огласио се у једном дневном листу („ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ“) градоначелник Зајечара који је уједно и председник Покрета „Живим за Крајину“, Бошко Ничић, у свом препознатљивом демагошком стилу убеђен да је још увек на „фарми“; далеко и изолован од стварности прозвао ДСС и ВДСС за лоше руковођење у јавним предузећима у Бору.

 При томе је услед амнезије заборавио да су управо кадрови Покрета „Живим за Крајину“ они који су довели у поменути колапс јавна предузећа и установе којима су руководили или  руководе као в.д. директори или председници УО (ЈП ШРИФ, ЈУ Спортски Центар, ЈУ Центар за културу, ЈП Дирекција за изградњу Бора, ЈКП Водовод Бор, ЈКП Топлана Бор).

 Последице таквог „домаћинског руковођења“ грађани општине Бор најбоље осећају на својој кожи.

 Очигледно је да се општина Бор од стране овог Покрета третира као колонијално подручје чија добра (преко ЈП и ЈУ) треба што више осиромашити.

Таквом схватању политике Покрета које није у интересу грађана општине Бор, Демократска Странка Србије се енергично супроставља. dss bor potpis

Share

Ostavite odgovor