BIVŠI RADNICI SPORTSKOG CENTRA POČELI ŠTRAJK GLAĐU

dom kultureŠezdeset, od 105, radnika bivše Sportske ustanove Bor započeli su danas, u osam sati, u holu opštinske zgrade, štrajk glađu. Oni su još pre nedelju dana najavili da će se odlučiti na taj korak jer su nezadovoljni postupkom rukovodstva novoosnovanog preduzeća Sportski centar koje je , mimo ranijih obećanja, u radni odnos primilo 20 radnika, uglavnom iz Zaječara. Novoprimljeni su iz Pokreta „Živim za Krajinu“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića ili su rođaci  nekog iz novog menadžmenta. Štrajkače glađu predvodi Dragiša Trujkić, predsednik Opštinskog Samostalnog sindikata.
-Kada je , pre tri meseca, ugašen stari Sportski centar radnicima je obećano da će imati priritet u  zapošljavanju u novoj firmi. U prvom planu trebalo je da bude socijalni momentat i stručnost. Iz opštine kao osnivača firme to je potvrđeno, ali se apsolutno drugačije radi. Zahtevamo da se novih 50 radnika uposli po ranijem dogovoru, a da svi ostali, kako i zakon obavezuje, dobiju otpremnine. Ukoliko se to ne desi, ne izlazimo iz opštine, niti ćemo uzimati hranu, pa makar svi pomrli- rekao nam je Dragiša Trujkić.
protest radnikaDok su se bivši radnici Sportskog centra okupljali u holu, na spratu, u glavnoj sali, zasedalo je Opštinsko veće. Juče je izdato i saopštenje DSS, stranke koja učestvuje u aktuelnoj vlasti sa radikalima, Pokretom „Živim za Krajinu“ i Vlaškom demokratskom strankom Srbije / VDSS /. Oni zahtevaju da se stane na put upropašćavanju javnih i društvenih preduzeća i za to prevashodno optužuju samovolju i nesposobnost  ljudi iz Nikčićevog Pokreta. Njihovim zahtevima, nezvanično saznajemo, danas, pre podne, pridružila se i VDSS, tako da  aktuelna vlast ostalje bez skupštinske većine. Procenjuje se da i naredna sednica SO, 18. decembra, neće imati većinu za usvajanje budžeta za 2010. godinu i da je  najverovatnije uvođenje Prinudne uprave.

Share

Ostavite odgovor