);
Breaking News

SAVEZ UDRUŽENjA BORACA I POTOMAKA NARODNOOSLOBODILAČKIH

– OPŠTINSKI ODBOR BOR –

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

subnor (5)POŠTOVANI GRAĐANI,

Oglašavamo sa kao vanstranačka organizacija suočeni sa nezahvalnom aktuelnom situacijom u gradu i opštini upozoravajući na sve teži socijalni položaj, uslove života rada kako boraca i njihovih potomaka. tako i ostalog stanovništva. Posebno naglašavamo ulogu sadašnje opštinske vlasti na zbivanja u gradu, društvena kretanja i razvoj u celini.

KONKRETNO:

-Nezadovoljni smo početkom grejne sezone i kvalitetom grejanja, stanjem u JP Toplana od zakasnelih   nabavci   energenata   do   remonta,čestih   smena   rukovodioca   do   prekomernog   i bespotrebnog  zapošljavanja  i  povrh  svega  neodgovornošću  zbog  finansijske  dubioze  od  500 miliona dinara.

-Nezadovoljni smo radom, poslovnom politikom i stranačkom i rođačkim zapošljavanjima bez preke potrebe i bez konkursa i u VodovoduDomunalnom preduzeću, Stanbenom preduzeću, Direkciji za izgradnju grada,kao i sveukupnim manipulacijama u vezi likvidacije i ponovnog osnivanja RTV Bor, Centra za kulturu i Sportskog centra.

-Nezadovoljni smo bezobzirnim uništavanjem zelenih površina – gradski trg, muzej,Novi gradski centar i još neki delovi grada.

-Nezadovoljni smo nedovršenim uređenjem platoa ispred Doma kulture i rušenjem istog -nefunkcionisanjem fontane i lošim izvođenjem dosadašnjih radova.

-Nezadovoljni smo porušenim nekadašnjim spomenikom kod sadašnjeg Maksi diskonta i oštećenim istorijskim spomenicima kulture – od neizglednog prepravljanja francuskih zgrada do spomenika borcima NOR-a i Prvog svetskog rata u gradu i selima.

-Nezadovoljni smo što opština Bor finansira SUBNOR u drugim opštinama, a našu organizaciju zaboravlja i ignoriše.

-Nezadovoljni smo  što  nam je predsednik opštine Branislav Rankić  10.septembra 2009.godine poslao Odluku o nefinansiranju udruženja, društvenih i nevladinih organizacija, a sam ne poštuje istu.Takav dokumenat SUBNOR Bor od svoje opštine nije dobio od 1945. godine do ove godine.

-Nezadovoljni smo pasivnošću opštine u sferi informisanja, jer neprofesionalnost  u toj oblasti- posebno se pokazalo poslednjih dana – zbunjuje, a često i obmanjuje građane.

NAPOMINjEMO: da boračke organizacije sa rezervnim vojnim starešinama broje preko 2.500 članova i da, nakon svih ovih poslednjih događaja u opštini i javnom sektoru, ne ulazeći u problematiku RTB-a i ostale privrede, neprihvatajući očigledne političke manipulacije, podržavamo pravednu i

humanu borbu Sindikata za interese radnika i njihovih porodica koje sve teže žive i jedva sastavljaju kraj s krajem.

Istovremeno dajemo podršku našim članovima u političkim organizacijama koje učestvuju ili ne učestvuju u lokalnoj vlasti.

Takođe, osuđujemo ponašanje dela koalicije aktuelne vlasti koja namerno uništava naš grad, opštinu, okrug pa i Republiku Srbiju.

Predsednik Momčilo Radisavljević

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama