MIRKOVIĆ PROTIV SVIH

Sasa Mirkovic aZaratile političke stranke u Boru

AUTOR: B.Filipović

Saša Mirković, poznati estradni menadžer i potpredsednik Pokreta „Živim za Krajinu“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića osuo je drvlje i kamenje na loklanoj TV „Sezam“ protiv istaknutih članova loklanog DSS, SPS i Vlaške dcemokratske stranke Srbije / VDSS / ne štedeći ni pojedince u DS . Optužio ih je za zapošljavanje rođaka i stranačkih prijatelja, zloupotrebe u nekim javnim preduzećima, ogroman minus od 500 miliona dinara u  Toplani i još niz malverzacija uz koinstataciju „ da svi mi imamo putera na glavi“.
Dragan MarkovicIz DSS su reagovali konferencijom za medije na kojoj su za Mirkovića i njegov Pokret rekli da je “ destabilizirajući i rušilački faktor „ u opštini i da je sa njima  više nemoguće deliti vlast i sarađivati.
-Podržavamo bivše radnike Sportskog centra koji već treći dan u holu opštine štrajkuju glađu. Oni moraju da imaju prednost  u svojoj firmi koja je nedavno likividrana i ponovo osnovana, jer tu rade godinama , a nekima je to osnovni izvor prihoda za celu porodicu. Zapošljavanje uglavnom članova Pokreta „Živim za Krajinu“ i rođaka novih rukovodilaca ne dolazi u obzir. Oni nas omalovažavaju i vređaju, ali mi smo za njih akademija nauka i oličenje ozbiljnosti i poštovanja- rekao je Rade Milovanović, predsednik DSS.
Picture 021 BakiDragan Veličković, DSS-ov direktor u JP za stambene usluge pokazao je  verodostojne bankarske garancije za nabavku uglja podnoseći novinarima na uvid i prijave policiji i Javnom tužilaštvu. Veličković obaveštava Policijsku upravu da je dobio preteći anonimne poruke mobilnim telefonom, dok od Tužilaštva zahteva da ispita poslovanje u Toplani, Vodovodu i Komunalnom preduzeću kojima rukovode kadrovi Pokreta „Živim za Krajinu“.
-Tek tada ćemo utvrditi ko uzima „masnu proviziju“ za nabavku ugljeva i još koje kakve rabote kako stoji u optužbi Saše Mirkovića – poručio je Dragan Veličković naglašavajući da u vreme kada je on, pre četiri godine, bio predsednik opštine nije bilo štrajkova glađu, niti se narod smrzavao u stanovima.
Rade MilovanovicNakon noćašnjeg prekida štrajka glađu 60 bivših radnika Sportskog centra, jutros su štrajkači ponovo blokirali opštinski hol i nastavili gladovanje. Od predsednika Skupštine opštine, Dragana Markovića / DSS / radikali i Pokret „Živim za Krajinu“ zahtevaju hitno sazivanje skupštinske sednice i usvajanje budžeta za 2010. Ukolioo se to i desi, aktuelna vlast, najverovatnije, neće imati potrebnu odborničku većinu, što bi značilo da  je na pragu uvođenje Prinudne uprave.

Zapošljavaju kumove i strine

Na spisku zaposlenih  novog direktora  Sportskog centra Saše Jonovića  nalaze se najbliži srodnici poput kumova, strini, devojaka. Zahtevamo da se ponovo zaposle isključivo bivši radnici Sportskog centra / od ranijih 105, sada je potrebno 55 radnika / , da prvenstvo imaju radnici sa troje i više dece i da se poštuje stručnost i poznavanje posla – stoji u Saopštenju za javnost SPS.

Share

Ostavite odgovor