NEISTINE I POLITIČKI TRIKOVI NE SMEJU SE MEŠATI SA KULTUROM

Konferencija za medije Isidore Ivanović, v. d. direktora Centra za kulturu Bor

Autor: O. Hadžić

Centar za kulturu BorU novoosnovanom Centru za kulturu Bor  sistematizacijom je predviđeno 16 zapošlenih, do sad je upošljeno 11 bivših radnika. Pripajanjem bioskopa „Zvezde“ zaposlena  su dva radnika, a predviđa se i uposlenje dva koordinatora za odeljke vlaške i romske manjine.

– Nikada ovde nije stvaran paralelni Rumunski kulturni centar. Prošle godine rebalansom budžeta izdvojena su sredstva za odeljak nacionalnih manjina- istakla je Isidora Ivanović, v. d. direktora Centra za kulturu na današnjoj konferenciju za medije održanoj povodom jučerašnjih optužbi Saše Mirkovića, potpredsednika Opštinskog odbora Pokreta „ Živim za Krajinu“.

Isidora IvanovićIvanovićeva je istakla da neistine i politički trikovi se ne smeju mešati sa kulturom. Zakonom u kulturi predviđeni su odeljci za nacionalne manjine, romsku i vlašku, kako bi se sačuvala tradicija. Lokalna samouprava mora napraviti strategiju za poštovanje ljudskih i manjinskih prava. Ne smemo dozvoliti, naglasila je ona, da se stvara zla krv među ljudima koji godinama zajedno žive. Kao nestranačka ličnost ne razmišljam po političkoj direktivi.

 

 

Share

Ostavite odgovor