ŽIVEO 22. DECEMBAR!

Iako je Dan neposojeće JNA sutra, već danas se spremamo za Novu godinu, ali i za Akapulko bend u “bakarnom klubu” u Banji i Miroslava Ilića, u društvu Boška Ničića,  u Zaječaru

Autor: Spasa Blagojević

Akapulko bendOvog ponedeljka, 21. decembra, najnovije informacije manjkaju ili ih uošte nema za “širu upotrebu”. Na prvi pogled. Ipak, radikali su u nedelju imali izbornu Skupštinu. Izabran je novi Opštinski odbor u kojem su i novi kadrovi: direktorica Turističke organizacije, direktor Komunalnog “3.oktobar”, pravnik u Toplani… Rankić je u svom  nadahnutom govoru još jedanput optužio državu da je kriva i za probleme u vrhu i za ove u lokalu. U Sportskom centru  bukvalno se shvatio zaključak Opštinskog veća da svi bivši i novovprimljeni radnici dođu na posao. I došli su. Gužva je, čuje se, velika. Oko 170  trudbenika raznih struka i profila zaposelo je prostorije, ali posla nema. Jedino se mogao čistiti sneg, a nije! Neće rada, za sve, ni biti, niti će se ikada toliki ljudi  uposliti u takvoj jednoj ustanovi. U Muzičkoj školi propada pozornica, još pre mesec dana pala je tavanica . Ništa loše, srećom, nije se dogodilo. A moglo je! Sednica SO još nije zakazana. Hoće li opstati aktuelna vlast? Bilo bi dobro da NE ostane. I zbog njih, i nas. I cele opštine.
U sutrašnjem broju „Borskog problema“ fotomontaža u kojoj se direktoru Simi preporučuje da primi još radnika – za utovar nadolazećeg uglja. U „Problemu“ je i  stalna kolumna na drugoj strani sa fotografijom Saše Mirkovića u prvom i plakatom Boška Ničića, u drugom planu. Tu je i vazda saopštenja političkih strnaka koje se nadaju Prinudnoj upravi u opštini ili, poput Ničićevog Pokreta, žele sve najbolje „svom narodu“.
akapulko bend aDrug predsednik Samostalnog sindikata RTB , g-din Aleksić ispucao se na TV i sad mirno čeka predstojeće sindikalne izbore u kojima neće imati šansi za novo ustoličenje. Prosto – dosta je i bio! Red je da se oglase mlađi i energičniji, oni koji su samo u novinama i na lokalanoj TV upoznali BLAGOJA i njegove organizacione veštine
Da li će ispred  ČESME biti dočekama Nova godine, još se ne zna. Jelka je postavljena, samo se čekaju – Zvezde Granda. Miroslav Ilić je u Zaječaru, a Akapulko bend – u Klubu RTB u Brestovačkoj banji. Navali narode. Za radnike Basena DESET odsto jeftinije, bar tako je glasila reklama. Za ovu nemaštinu, lep popust.
Do Nove 2010. ima još dana. Za danas je dosta bilo. Sutra je Dan JNA i boračko druženje „Kod barbe“. O svom trošku. Bend nije iz Beograda. Zabavljaće naši majstori narodne muzike. Sto dinara po gostu. Samo da se zna!  I SA SREĆOM U 22. decembar.

Share

Ostavite odgovor