);
Breaking News

PROMOVISAN PRVI BROJ «KNJAŽEVAČKIH NOVINA»

promocija knjazevackih novina01U  Skupštini opštine Knjaževac promovisan je, nakon deset godina, prvi broj «Novih Knjaževačkih novina» / NKN/. Ovaj, nekada popularni loklani list, danas izlazi u tiražu od 2.000 primeraka. Štampa se na 14 stranica od koji su četiri u koloru. Danas je objavljeno i internet izdanje «NKN».

-Sadržaj «Knjaževačkih» neće se puno razlikovati od ranijeg, već zaboravljenog izdanja. Bavićemo se politikom, privredom, kulturom i obrazovanjem, sportom, problemima mladih i sela, turizmom… Pokušaćemo da budemo i javni servis građana. Nećemo navijati ni za jednu partiju, u prvom planu je  profesija – rekao je Zoran Jovanović, glavni i odgvorni urednik.

promocija knjazevackih novinaMr Zvonko Damnjanović, direktor i vlasnik izdavača, Medija centra –  Kompjuter centra Bor rekao je da će se ove novine, zahvaljujući savremenim tehnologijama, naći i « u rukama» naših ljudi u dijaspori i kod mladih kojima je dostupan internet. Štampani medij, kao što su «Knjaževačke», dobro će doći ljudima u selu kojima je kompjuterska tehnika i danas daleka.

-Najodgovornijima u opštini poklonili smo publikacije o novinarskoj etici napominjući da je naš osnovni zadatak poštovanje profesije.  Ovaj list postaće svedok svog vremena i moći će da ga koriste i buduće generacije. Tehnički izgled i sadžaj popravljaće se iz broja u broj – naglasio je Damnjanović.

grb SO KnjazevacI Slobodan Radojčić , pomoćnik predsednika opštine Knjaževac, složio se s tim da mlada Redakcija ima odgovoran zadatak i da će joj ove novine pomoći da stekne nova znanja.

Dogovoreno je da  Medija centar – Kompjuter centar Bor  iduće godine na Babinom zubu organizuje Letnju novinarsku školu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama