BOR BEZ BUDŽETA ZA 2010.

Skupština opštine Bor, ni 24. decembra, nije iskoristila poslednji  rok za usvajanje budžeta za 2010. godinu čime su stvoreni uslovi za uvođenje Prinudne uprave  i raspisivanje prevremenih izbora.

Predrag Balašević-Dosadašnja politička koalicija na čelu sa radikalima više ne postoji, a nema ni odborničke većine u SO kako bi se izglasala bilo koja odluka. Pred nama je Prinudna uprava i novi izbori, s tim što bi Opštinsko veće trebalo da  donese privremene mere do nove godine kako bi nesmetano funkacionisala javna i društvena preduzeća – izjavio je dr Predrag Balašević, zamenik predsednika opštine Bor.

Opštinski odbor SRS na današnjoj konferenciji za medije ogradio se od odgovornosti i za novonastalu situaciju optužio koalicione partnere DSS i Vlašku demokratsku stranku Srbije / VDSS /.

-Za haos u javnom sektoru najodgovorniji su radikali i Pokret „Živim za Krajinu“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića. Oni su najpre izdejstvovali gašenje JP „Štampa, radio i film“ i javnih ustanova Sportski centar i Centar za kulturu. Brzo su osnovane nove firme u kojima je „Pokret“ počeo masovno da zapošljava svoje članove i simpatizere, a potom je Opštinsko veće odlučilo da se u radni odnos prime svi koji su bilo kada i u bilo kom svojstvu radili u tim kolektivima. Zato danas u Sportskom centru, umesto 55, već imamo 160 novoprimljenih, a biće ih i više. Bilo je tu još nekih čudnih odluka i ponašanja od strane SRS i  Pokreta „Živim za Krajinu“- rečeno je na  konferenciji za medije u DSS.

Predsednik opštine Branislav Rankić je od pre pet dana uzeo bolovanje, a njegove poslove, shodno zakonu, preuzeo je zamenik, dr Predrag Balašević ( VDSS ).

Share

Ostavite odgovor