DOBRA VEST, RANKIĆ DOŠAO U OPŠTINU!

Mesto događanja: Velika sala SO Bor. Vreme : Od 9 do 11 sati.  25. decembar 2009. Skup: Sastanak dr Predraga Balaševića sa direktorima javnih preduzeća…

učesnici sastanka u opštini01AUTOR: B.FILIPOVIĆ

Dragan Veličković ( Stambeno ):
-Dobra je vest što je predsednik opštine Rankić  danas došao u opštinu. Dobro je što je prekinuo bolovanje i  stigao na posao. Žao mi je što nije ovde, među nama. Slažem se sa Trujkićem da ne politizujemo, ali mora da se zna ko je kriv, moramo postaviti pitanje odgovornosti. Prvo, predsednik opštine je najodgovorniji. On mora da odgovori na pitanje – šta je konkretno učinio da javna preduzeća na uđu u blokadu? Dve godine bio sam predsednik opštine i nikad nije bilo blokade, niti se štrajkovalo glađu… Sad su u blokadi Direkcija za izgradnju grada, Vodovod, «Bogovina», od prekjuče i Toplana. I nama u Stambenom, od 5. januara, preti finansijski kolaps, postoji firma koja može da nas blokira. Mi smo čak i više od obaveznog uplatili Komunalnom, Toplani i Vodovodu…
Slaviša Ranđelović (Vodovod):
-Dajte nam ekonomsku cenu za vodu i ništa nam više nije potrebno. Već od sutra nemamo goriva, vozila ne mogu na ulice, nemamo repromaterijal, ne možemo da registrujemo vozila… Jedino smo se snašli za hlor.
Mića Petković ( Toplana ):
-Na železnici čeka 50 vagona s ugljem, treba ih istovariti. To je 2.000 tona uglja, a mi ne možemo da platimo istovar. Plaćaćemo penale, skupo će nas ova blokada koštati. A tek smo stabilizovali grejanje. Radnici nisu krivi. Ako ne prime platu kad je zima, naleto ih niko neće ni videti…
Dragan Nikolić / Sindikat komunalaca Srbije, Vodovod /:
-Gde je načelnik Okruga, drug Puljecević? On samo obećava. Moguće je da sindikat komunalaca krene u štrajk, ne smao ovde. Tužićemo osnivače i poslodavce, jer se ne poštuje kolektivni ugovor.
rukovodstvo vodovoda01Dragiša Trujkić:
-Još nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi ne samo u ovoj opštini, nego u celoj državi. U RTB, ako se sete, a već se šuška, neće tako lako izdvojiti 200 miliona duga opštini. Jer, pitanje je šta je sve njihovo u ovom gradu, možda je i Toplana RTB-ova.. Ukoliko se bude pravila neka vrsta poravnjanja koliko je ko i kome dužan, moguće je da nas to dotuče… Plašim se da radnici, suočeni sa besparicom, ne krenu u veće nezadovoljstvo. Plate za novogodišnje i božićne praznike moraju da se nađu, kako ljudi da provedu te praznike?
Dr Predrag Balašević:
-Ako do 31. decembra ne uradimo novu sistematizaciju radnih mesta u  lokalnoj samoupravi, uminjće nam se ionako nedovoljni transfer novca iz Republike. Ovde je sve dramatično!
KAFE kuvarica na ovom sastanku nije imala puno posla. Poslužila je goste samo čašom kisele vode izvinjavajući se da nema sok. Kafu niko nije ni nudio.

Share

Ostavite odgovor