OPŠTINSKA VLADA BORA ZATRAŽILA PRINUDNU UPRAVU

AUTOR: B. FILIPOVIĆ

centar grada sa zgradom opstineNa današnjoj sednici Opštinskog veća odlučeno je  da se  Ministarstvu za lokalnu samoupravu predloži najhitnije raspuštanje Skupštine opštine i uvođenje Prinudne uprave, jer je očigledno da se raspala politička koalicija SRS, Vlaška demokratska stranka Srbije (VDSS), Pokret „Živim za Krajinu“ zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića i DSS. Opštinsko veće nije izglasalo ni  novu sistematizaciju radnih mesta u lokalnoj samoupravi po kojoj bi bez posla ostalo 70 zaposlenih.
-Koalicija je propala zbog mešanja opštinskog Samostalnog sindikata u vođenje opštine i ponašanja VDSS, odnosno zbog njihovih lidera Dragiše Trujkića i dr Predraga Balaševića koji je i zamenik predsednika opštine. Oni su  pomogli da se razbije odbornička većina u opštini, mada je SRS protekla tri meseca sve učinila da se stabilizuje rad javnih preduzeća i ustanova- rekao je predsedavajući Veća i predsednik opštine Branislav Rankić.
Dr Predrag Balašević, zamenik predsednika opštine / VDSS / rekao je da su Rankić i Pokret „Živim za Krajinu“ nekorektni i da je sa njima nemoguće činiti koaliciju. Jer, napravili su pometnju u Sportskom centru i još nekim preduzećima gde su njihovi kadrovi na rukovodećim mestima.
Milivoje Janošević, član Veća, najavio je da će novu izbornu kampanju obeležiti neviđene prljave igre i da je „ sramota što je lokalna TV Balaševićeva i Trujkićeva, a ne svih građana koji je plaćaju“. On je za finansijsku blokadu javnih preduzeća i krah celog javnog sektora optužio Vladu Srbije što „ u korenu nije sasekla javašluk“.
Na konferenciji za novinare, sazvanoj nakon sednice Veća, Dragan Marković, predsednik Skupštine opštine saopštio je da nije zakazao sednicu SO jedino zbog nepostojanja skupštinske većine. Zbog toga neće biti usvojen ni budžet za iduću godinu.
-Opštinsko veće je najpre ugasilo Sportski centar, smanjilo broj radnika za više od polovine, a potom je, bez ikakvog razloga, ponovo na posao vratilo sve bivše i novoprimljene radnike. Tako ćemo umesto 55, na platnom spisku imati oko 200 zaposlenih, što je neviđeni apsurd. Radikali i Ničićev Pokret pokušali su da  u Sportski centar, gde su njihovi direktori na čelu, „ubace“ ogroman novac i da za besplatna zimska letovanja izdvoje četiri miliona dinara. Na drugoj strani, imamo više stotina gladnih, a nemamo Narodnu kuhinju. To su samo neki od razloga za neslaganje sa radikalima i Pokretom- naglasio je Marković.
park muzej
Predsednik je nedostupan

-Iako sam prvi i najodgovorniji u opštini, moj zamenik, Predrag Balašević je izdao nalog za opštinska kola koja će da voze direktora TV u Beograd. To ne sme da se uradi bez mog znanja- rekao je Branislav Rankić na sednici Opštinskog veća. Odgovorio mu je dr Balašević:
– Predsednika opštine niko telefonom ne može da dobije. Direktor TV je našao mene, a pošto je reč o izuzetno važnom sastanku u Beogradu, morao sam da mu pomognem. Uostalom, predsednik opštine je mogao da odobri kola da je hteo još ranije.

Zameniku uzeta kola

Koliko su komplikovani međuljudski odnosi u opštinskoj upravi, svedoči istina da je predsednik opštine Branislav Rankić uzeo ključeve od kola ( crveni „Stojadin“) koje je do sada vozio njegov zamenik, dr Predrag Balašević. Ista kola vozio je jedino  Dragan Žikić do pre pola godine, u vreme dok je bio zamenik predsednika opštine. Ova informacija nije izrečena na sednici Opštinskog veća, ali smo je dobili iz poverljivih izvora.

Share

Ostavite odgovor