);

Video nadzor gradova

sigurnost građana i prevencija prekršaja

U poslednje vreme, a naročito od stupanja na snagu novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, sve češće se govori o uvođenju video nadzora na javnim mestima, pre svega saobraćajnicama. MUP Srbije planira da u narednom periodu na bitnijim saobraćajnicama u Beogradu i ostalim gradovima postavi kamere koje će omogućiti nadzor saobraćaja i evidentirati saobraćajne prekršaje.

mobotix

Sa standardnim kamerama praćenje situacije u saobraćaju moguće je ali sa malim brojem detalja.

Za evidentiranje prekršaja neophodne su kamere sa velikim brojem detalja koje mogu da jasno prikažu registarske tablice vozila ili lice prekršioca. Ovim zahtevima mogu da odgovore megapikselne kamere IP kamere.

Mobotix kao vodeći proizvođač megapikselnih IP kamera ima značajne reference u video nadzoru javnih mesta. Kompanija Vucomm u saradnji sa Telekom Srbija implementirala je video nadzor saobraćajnica u nekoliko gradova u Srbiji zasnovan na Mobotix rešenju.

Koristeći infrastrukturu Telekoma udaljene lokacije su povezane u jedan ili više kontrolnih centara odakle se vrši nadzor. Različita infrastruktura zahteva različite načine prenosa podataka sa kamere, tako da je  Vucomm razvio tipska rešenja za gotovo svaku situaciju.

U zavisnosti od lokacije koristi se optika, Ethernet, wireless ili SHDSL preko telefonske parice. Oprema podrazumeva kutiju za spoljnu montažu u kojoj se nalazi industrijski PoE switch, sa optičkim ili gigabit Ethernet uplinkom, koji napaja kamere i Schmid Watson SHDSL modem, ukoliko je konekcija preko bakarne parice. Sistem zaokružuju Mobotix M12 day/night IP kamere od 3.1 megapiksela. Ovakvo rešenje je pouzdano u svim vremenskim uslovima, ne zahteva posebno održavanje, i pruža jasnu sliku sa mnoštvom detalja noću i danju.

Više informacija kod lokalnog partnera: KOMPJUTER CENTAR BOR

Mr Zvonko Damnjanović, dipl.inž.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !