);

BIVŠI DRUG JE PORUČIO: NIKO NAM NIŠTA NE MOŽE !

Upravo danas najbliži smo Novoj godini, bliži nego “žuta” stranka loklanoj vlasti u koju dolazi ni kriva , ni dužna, pa ni ružna. Za sve je kriva DRŽAVA, po B.Rankiću i njegovim probnranim saradnicima. Nego, jači smo od sudbine, poručuje bivši drug Blago (je) sa 13. horizonta Kluba u Brestovačkoj, dvorskoj banji.

Drugarice i drugovi,
Braćo i sestre,
Prijatrelji i neprijatelji,
U ovom novogodišnjem, predčasu, u sredu, dan pred još jednu veličanstvenu Novu godinu ( na trgovima po Srbiji, ali ne i Boru, što smeta pojedincima i pojedinicama iz političkih opcija i stanja), zagledasmo se, mi, potrošački nastrojeni građani, u slavlja po firmama, kafanama i – samo jednom klubu. Na jednoj TV videsmo jutros razigrano kolo i   svetkovinu u “Evropi”, gde na čelu klone jezdi Načelnica , a do nje pravno lice. Trese se gora, kao da se rađa nova koalicija. Trese se Srbija / ne samo hotel „Srbija“ /  pod pritiskom vlasti i vlasoljubivosti, zeleni se Park prijateljstva i rođačkko-komšijskih veza ispod topioničkih dimnajka. Cveta ekološka zbilja, vene ljubav prema parkovima u kojima su dični vlastodršci i njihovi pomagači sticali – pa brzo, eto, i zaboravili– prve platonske ljubavi… No, setih se objašnjena još postojećeg predsednika opštine kako je rušilački nagon na Perk-muzej po zakonu i kako su dolazili ljudi iz resornog Ministarstva iz Beograda i rekli da je sve po propisu, a oni što brane narodno dobro – nisu u toku, niti znaju šta hoće. Ko je jedna stara direktorka Muzeja, jedan ekolog, poneki novinar i ko je građanin Bora. Onda se jedan stari novinar dosetio pitavši: Kad je tako dobro graditi kućerke u centru grada  i  jedinom gradskom Parku, zašto oni, Beograđani, isto to ne urade na Kelemegdanu? Neko je dobacio : – Ma, pustimo ih, ide Nova godina…
Jedna druga grupna zabava bila je neuporedivo emotivnijeg sadržaja  s dalekosežnim posledicama po proizvodnju bakra i zlata u 2010. godini , pre svega. U Klubu RTB u Brestovačkoj, carskoj i kraljevskoj banji, generalni RTB, nekadašnji drug Blago / je / sazvao je novinare i novinarke i ugostio ih kao najuže istomišljenike. Nađen je još jedan povod da ne bude samo novogdišnji bal. To je najmanje bitno, jer kad je bal nek je bal. Nakon pesmice punkorvne novinarke iz Grada kristala i estrade, podvrisnuo je  NEKADAŠNJI DRUG otpevavši poznatu ljubavno-patrriotsku numeru “Jači smo od sudbine”… Da li je to bio odgovor na prethodnu pesmu o, u svetu široko rasprostranjenoj nacionalnoj manjini,  ili nešto prisnije,  to će tek da utvrde nadležni organi u koje recimo  Dinkićeva stranka  ima puno poverenje. I ne samo ONA!
Da ne širimo kazivanja o sličnim igrama sa muzikom, samo da primerice pokažemo kako se to razigravamo i zagrevamo za još jednu napornu , ali usšeniju godinu. Rankić se oprostio od novinara danas su 11 sati, ali bez kalendara i olovke, upaljača i blokčića, bez čašice ljutog pićenca, uveseljavao je goste tugovankom za sjajnom prošlošću kao da je nama ostalaima bilo potaman i kao da sad treba da plačemo što nam ode tako snažna i otersita vlast. Bilo je neprijatno sliušati čoveka koji odlazi I koji ni za koga ne reče ni slovo lepog, pa ni korektnog. Zar smo svi mi, DRUGOVI I ostali politički i nepolitički misleći ,  izgubili smisao da i na “blagdanima” I primetnim svetkovinama, pa makar i komunsitički obojenim, ne zborimo valjano i s dostojnom dozom /samo) poštovanja? Ali, iz Vodovoda stiže super vest, i to danas posle 14 sati: Ako se pronađe nekih 12 miliona dinara, biće i posle toga vode i –  blagostanja. Samo, dokle? Ja znam dokle, sve do novih izbora u maju, junu iduće, nove, i još bolje i srećnije godine.
More, more, u pravi je onaj v. d. DRUG – ,  jer  “Jači smo od sudbine” , jer NIKO NAM NIŠTA NE MOŽE! Još ako budemo imali sreće. I to ne malo!
ŽIVEO BOR, živeli Rankić, Balašević, Janković, Ničić, Mirković, Žikić, a onda I celo poslovodstvo RTB, te Fabrika opreme i delova, Centroistok, Ugostiteljstvo, Mlino-lup pekara, Sportski centar, INESKS MORAVA, Takovo, Borprevoz…I Zelena pijaca, ako je s većinskim društvenim kapitalom!

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !