TORTA ZA 40. ROĐENDAN RADIO BORA

Danas, 30. decembra, daleke 1969. godine, prvi put se oglasio Radio Bor, jedna od najstarijih radio-stanica u Srbiji. Spiker Slavko Kirhner ( pred  dve godine otišao u penziju, ceo radni vek proveo u svom radiju)  najavio je: «Ovde Radio Bor. Počinjemo ekperimentalni program na talasnim dužinama…»
U današnjem Jutranjem programu TV Bor, voditelj Danijela Stojković  rekla je da godišnjica neće biti proslavljena, jer ne postoje uslovi, niti su osnivači , aktuelni, opština Bor i bivši RTB, voljni da obeleže redak jubilej svog glasila. Štaviše, ni status još nije rešen, pa se ne zna šta je sa novim preduzećem i kako ono funkcioniše, a staro, ŠRIF, je ugašeno. Radnicima kasne četiri plate u ovoj godini, mada su pre neki dan primili «crkavicu» za Novu godinu. Od 40 trenutno zaposlenih dvetoro je novinara, što je, naglasila je Stojkovićka, nedovoljno za «pokrivanje» celog terena i profesionlni rad.
Ipak,  zahvaljujući doajenu te firme, muzičkom uredniku, Žiki Staniću, organizovani su slušaoci da kakao-tako  označe jubilej, pa je u Redakciju Radio Bora  doneta velika torta. Dok je ova mala i skormna svečanost trajala , predsednik opštine Branislav Rankić držao je konferenciju za novinare podsećajući ih da su za raspad koalicije jadino krivi važni pojedinci iz VDSS i DSS, najviše kritikujući Dragana Markovića i dr Predraga Balaševića. Za sebe , svoju stranku i svoje političke istomišljenike imao je samo reči hvale, naglašavajući da je «Bor crna rupa» zato što neće biti novogdišnjeg dočeka ispred Doma kulture. A za tu izostavljenu feštu okrivio je v.d. direktora Centra za kulturu Danijelu Ivanović.

Share

Ostavite odgovor